Localurile scot profit după interzicerea fumatului, potrivit unei estimări a Fiscului

31 ianuarie 2017, 20:39

Legea anti-fumat era văzută că o apocalipsă pentru patronii de baruri şi restaurante. Lupta cu viciul n-a avut însă şi victime colaterale. Datele unui studiu ANAF arată că, de când cu legea, în baruri s-a consumat, în medie, cu 5 la sută mai mult. Iar la restaurante, cu 10 la sută. E drept, au fost analizate doar 300 de localuri.

Unii patroni de restaurant au început să fac schimbări chiar înainte de introuducerea obligativităţii.

Clienţii însă s-au adaptat rapid.

Medicii speră că numărul celor care renunţă la fumat să crească, aşa cum s-a întâmplat în multe ţări europene care au interzis fumatul în localuri.

Societatea civilă s-a angajat, în toamna anului trecut, ca, în parteneriat cu toţi factorii decizionali, să contribuie la adoptarea tuturor acelor politici şi măsuri care să permită ca generaţia care se va naşte în anul 2017 să fie nefumătoare la vârsta maturităţii, în anul 2035. Un obiectiv asumat deja de multe ţări europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite