CORESPONDENȚĂ DIN RUSIA

Localnicii care au fost evacuați din Donbas și au ajuns în Rusia sunt nemulțumiți și confuzi. Nu au primit nimic din ceea ce li s-a promis

Chiar dacă Moscova a recunoscut independența celor două provincii separatiste din estul Ucrainei Donetsk și Lugansk, mai sunt localnici care au ales să plece de acolo, în Rusia. Sunt cei care au primit cetățenia rusă și cărora li s-a promis un trai mai bun. Mulți însă realizează că au fost păcăliți mai ales că nu au primit nimic din ce li s-a făgăduit, relatează corespondentul TVR în Rusia, Liviu Iurea.

23 Februarie 2022, 07:04 (actualizat 23 Februarie 2022, 08:03) Știrile TVR |

Separatiștii din Donbas îndeamnă de câteva zile populația civilă să își părăsească locuințele invocând o posibilă confruntare militară cu armata ucraineană. Femei , copii și bătrâni au fost trimiși în Rusia cu promisiunea că acolo va fi mai bine.

Ni s-a spus: plecaţi de urgenţă şi luaţi-vă copiii mici, femeile şi bătrânii. Ni s-a spus că aici va fi totul minunat. Evident că ne-am speriat şi am venit aici eu, fata şi nepoţica, a spus o femeie.

Vladimir Putin a promis cazare, masă, asistență medicală în caz de nevoie și ajutor financiar pentru fiecare persoană - echivalentul în ruble a 130 de dolari.

Ne-au chemat şi am venit. Împreună cu copiii. Sunt aici copii mici, unii chiar sugari. Am fugit din calea proiectilelor. Unde este ajutorul promis, se întreabă o localnică.

Mulți nu știu unde au fost aduși și nici unde urmează să fie trimiși.

Îşi bat joc de noi cum vor. Am mers 7 ore. Sunt mulţi bolnavi, copii. Oameni în cârje. Batrâna are 90 de ani. Nu ni se spune nimic. M-am apropiat de miliţieni şi i-am întrebat când vom fi mutaţi de aici. Mi-au răspuns: nici noi nu ştim, staţi şi aşteptaţi, a relatat o altă femeie.

În presa rusă se face multă publicitate la așa-zisul sprijin frățesc pentru locuitorii din Donbas. Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență de la Mosocva, până acum au trecut în Rusia aproximativ 100.000 de persoane din estul Ucrainei.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI