Localnicii care au fost evacuați din Donbas și au ajuns în Rusia sunt nemulțumiți și confuzi. Nu au primit nimic din ceea ce li s-a promis

23 februarie 2022, 07:04

Separatiștii din Donbas îndeamnă de câteva zile populația civilă să își părăsească locuințele invocând o posibilă confruntare militară cu armata ucraineană. Femei , copii și bătrâni au fost trimiși în Rusia cu promisiunea că acolo va fi mai bine.

Ni s-a spus: plecaţi de urgenţă şi luaţi-vă copiii mici, femeile şi bătrânii. Ni s-a spus că aici va fi totul minunat. Evident că ne-am speriat şi am venit aici eu, fata şi nepoţica, a spus o femeie.

Vladimir Putin a promis cazare, masă, asistență medicală în caz de nevoie și ajutor financiar pentru fiecare persoană – echivalentul în ruble a 130 de dolari.

Ne-au chemat şi am venit. Împreună cu copiii. Sunt aici copii mici, unii chiar sugari. Am fugit din calea proiectilelor. Unde este ajutorul promis, se întreabă o localnică.

Mulți nu știu unde au fost aduși și nici unde urmează să fie trimiși.

Îşi bat joc de noi cum vor. Am mers 7 ore. Sunt mulţi bolnavi, copii. Oameni în cârje. Batrâna are 90 de ani. Nu ni se spune nimic. M-am apropiat de miliţieni şi i-am întrebat când vom fi mutaţi de aici. Mi-au răspuns: nici noi nu ştim, staţi şi aşteptaţi, a relatat o altă femeie.

În presa rusă se face multă publicitate la așa-zisul sprijin frățesc pentru locuitorii din Donbas. Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență de la Mosocva, până acum au trecut în Rusia aproximativ 100.000 de persoane din estul Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite