Localnici revoltați după ce Prefectura Buzău a hotărât să transforme o tabără pentru copii în centru pentru suspecții de coronavirus

11 februarie 2020, 12:26

Vestea că în Tabăra de la Arbănași ar putea fi aduși suspecții de coronavirus s-a răspândit cu repeziciune în rândul localnicilor din comuna Beceni.

Nici primarul nu este de acord cu această decizie, pe care spune că a aflat-o din presă.

Laurențiu Constantin, primarul comunei Beceni: „Toată noaptea cetățenii sunt panicați m-au sunat, mi-au dat mesaje. (…) Cetățenii sunt hotărâți să protesteze și vor merge până la blocarea căilor de acces în această unitate”.

În tabăra de la Arbănași ar fi disponibile 3 vile, care au camere cu mai multe paturi.  Mai mult, pentru că nu a funcționat un an, apa și căldura au fost oprite.

Directorul Direcției Județene de Tineret și Sport Buzău, care administrează tabăra, susține că nu a fost consultat cu privire la decizia Prefecturii, ci doar informat de autoritățile județene.

În tabără, echipa Știrilor TVR a găsit o singură persoană, localnică, angajată a instituției. Femeia este foarte speriată că ar putea ajunge aici suspecți de coronavirus.

12 cetățeni chinezi care lucrează la o fabrică din Pârscov, județul Buzău, au revenit acum două zile după vacanța de sărbători din China. Sunt izolați la domiciliu și monitorizați de Direcția de Sănătate Publică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite