Localitatea Gornet din Prahova, a doua carantinare zonală. Au fost înregistrate 15 cazuri de infectare cu SARS-CoV 2. Ce reguli trebuie respectate

Departamentului pentru Situații de Urgență a instituit procedura legală de carantinare zonală,  miercuri seară, pentru localitatea Gornet, comuna Gornet, Județul Prahova. Este a doua localitate din țară în care se instituie carantina.

23 Iulie 2020, 09:06 (actualizat 23 Iulie 2020, 13:49) Știrile TVR |
Carantină în două localități
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În localitate s-au înregistrat 15 persoane infectate cu SARS-CoV 2 prin transmitere comunitară, riscul epidemiologic fiind de o  gravitate maximă, în condițiile de nerespectare a măsurilor de siguranță, se arată în comunicatul DSU.

Procentul de infectare este de 3 cazuri la mia de locuitori.

Carantina a fost impusă începând cu ziua de miercuri, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

În și din zona de carantină este permisă intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice, precum şi aprovizionării populaţiei pe baza documentelor justificative care să indice scopul şi destinaţia transportului.

De asemenea, este permisă intrarea, respectiv ieşirea persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, sanitar veterinar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilităţi publice, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă. comunicaţiilor şi transporturilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI