Localități rămase în scenariul roșu. Județul Timiș ajunge este pe locul întâi în țară la incidența cazurilor de infectare

21 ianuarie 2021, 20:48

Cu 245 de persoane confirmate cu SARS Cov 2 în ultimele 24 de ore, județul Timiș ajunge pe locul întâi în țară la incidența cazurilor de infectare.

În municipiu, se înregistrează o ușoară scădere. Timișoara nu a fost niciodată carantinată. Nu același lucru s-a întâmplat în localitățile vecine. Patru comune și două sate din jurul orașului Timișoara sunt de aproape două săptămâni în carantină. Măsura expiră duminică, dar poate fi prelungită.

Deocamdată, oficialii nu iau în calcul alte măsuri restrictive.

Medicii atrag atenția că testarea acasă este periculoasă. Zilele acestea, mulți pacienți au ajuns în spital în stare gravă.

Și în Cluj Napoca, numărul infectărilor a crescut alarmant după sărbători. Dar incidența pare să intre pe un trend descendent.

Despre ridicarea restricțiilor nici nu poate fi vorba.

Atâta timp cât rata de infectare depășește trei la mia de locuitori, viața culturală de altădată din Cluj Napoca nu va reveni la normal. Asta pentru că activitatea cu public a instituțiilor de cultură și a cinematografelor este interzisă.

Rata de infectare rămâne ridicată și la nivelul județului.

Localitățile de lângă Cluj-Napoca, comunele Florești și Feleacu, au rate de infectare de 5,49 respectiv 6,42 la mia de locuitori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă