Liviu Pop. „Autorizațiile pentru școli sunt în derulare. O analiză completă o să avem în perioada 4 – 8 septembrie”

23 august 2017, 14:40

„Autorizațiile pentru școli sunt în derulare. Sunt două tipuri de unități școlare, cele făcute înainte de 2006, odată cu apariția legii, și cele după 2006 sau renovate după 2006. O analiză completă o să avem în perioada 4 — 8 septembrie, când toate unitățile școlare vor comunica Ministerului Educației care este stadiul măsurilor întreprinse în perioada vacanței de vară pentru obținerea celor două autorizații necesare funcționării în bune condiții”, a spus Liviu Pop, în deschiderea ședinței de Guvern, la solicitarea premierului.

Marți, ministrul Educației a declarat, marți, într-o conferință de presă, că nu ar trebui să fie lăsați copiii în școli neautorizate.”În nicio școală neautorizată nu ar trebui să lăsăm copiii astăzi”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, din 31.297 corpuri de clădiri în care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ, 2.261 dintre acestea au autorizație PSI, iar 4.200 au avize PSI.

„În maximum doi ani vrem să avem toate unitățile cu autorizație, că nu este ritmul pe care ni-l dorim nu pot să comentez. Ne dorim ca toți copiii și profesorii să fie în siguranță”, afirma marți Pop.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă