Liviu Dragnea reclamă că nu a fost lăsat să voteze. Fostul şef al PSD a depus o plângere la parchet

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
25 noiembrie 2019, 10:46

În plângerea depusă de avocat, Dragnea subliniază că instanța supremă nu i-a interzis să voteze, prin sentința de condamnare definitivă, ci doar să candideze pentru funcții publice.

„Pentru ambele tururi de scrutin, din datepe 14.11.2019 și 24.11.2019, reprezentanții Penitenciarului Rahova mi-au înmânat un model de cerere pentru solicitare urna de vot, cerere pe care am întocmit-o și predat-o personalului din cadrul ANP, aceștia îndeplinindu-și întocmai obligațiile de serviciu ce le reveneau, conducându-mă până la locul destinat votării. La primul tur de scrutin din data de 14.11.2019, una dintre persoanele desemnate de către Secția de votare nr. 998, Biroul electoral nr. 46, sector 5 București să se deplaseze cu urna mobilă la Penitenciarul Rahova, o doamnă care nu și-a declinat identitatea mi-a comunicat că îmi este interzis dreptul de a alege. Eu am spus imediat faptul că atât prin Sentința penală, cât și prin Decizia Penală, nu mi-a fost interzis dreptul de a alege, însă nici în aceste condiții nu mi s-a permis să votez”, precizează Dragnea în plângerea depusă.

La cel de-al doilea tur de scrutin, fostul lider PSD a spus că situația s-a repetat: „în tableta de la BEC eu, Liviu Nicolae Dragnea, figurez că nu am drept de vot”.

„Solicit efectuarea tuturor cercetărilor necesare și dispunerea începerii urmăririi penale pentru tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de sâvârșirea infracțiunii prevăzute și sancționate de art. 385 (impiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a alege se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani, n.r.) și art. 297 al. 1 și al. 2 teza a II-a Cod Penal (abuz în serviciu, n.r.)”, se mai arată în plângerea lui Dragnea.

La rândul lor, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) precizează că decizia finală aparține membrilor secțiilor de votare, care dețin informațiile prin aplicația de la alegeri.

„La nivelul unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot se realizează prin verificarea documentelor aflate în dosarul de penitenciar. Procedural, persoanele în cauză sunt informate cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot, prin intermediul urnei speciale, în baza formularii unei cereri. Decizia finală asupra posibilității exercitării dreptului de vot aparține reprezentanților secției de votare arondate unitatii, prin interogarea aplicației informatice pentru verificarea dreptului de vot”, explică ANP.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, condamnare definitivă dispusă de ICCJ în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite