Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea de anulare a condamnării

10 decembrie 2019, 09:07

Liviu Dragnea a fost adus de la penitenciarul Rahova în jurul orei 09.00. Fostul președinte al PSD a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii înainte de începerea ședinței de judecată.

Ședința a durat în jur de 40 de minute. Magistrații au rămas în pronunțare.

După 3 ore, fostul lider al PSD a aflat verdictul: instanța i-a respins cererea.

Magistrații nu au fost de acord cu rejudecarea cauzei, iar condamnarea inițială rămâne în vigoare.

Liviu Dragnea a fost încarcerat la penitenciarul Rahova pe 27 mai, imediat după ce a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor ilegale.

ACTUALIZARE Magistrații au admis marți, în principiu, recursul în casație formulat de Liviu Dragnea față de decizia de condamnare în dosarul DGASPC și au stabilit termen pentru dezbateri data de 14 ianuarie 2020, când va fi citat și fostul lider PSD.

Recursul în casație formulat de Dragnea, o altă cale de atac față de o decizie de condamnare, a fost admis în principiu, marți, de instanța supremă.  Următorul termen, când va fi dezbătută contestația fostului lider PSD va avea loc pe 14 ianuarie 2020.

Tot marți, magistrații instanței supreme au respins contestația în anulare a lui Dragnea.

Liviu Dragnea a formulat prin avocați, în 22 octombrie, la Instanța Supremă, recurs în casație, o cale de atac față de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestație în anulare în același dosar.

Marţi, Instanța Supremă judecă ambele căi extraordinare de atac. Contestația în anulare a fost respinsă.

ACTUALIZARE Liviu Dragnea a fost adus, marți dimineață, de la Penitenciarul Rahova la sediul instanței supreme, pentru dezbaterea recursului în casație formulat față de condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare din dosarul DGASPC.

Liviu Dragnea a formulat prin avocați, în 22 octombrie, la instanța supremă, recurs în casație, o cale de atac față de condamnarea de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, și o contestație în anulare în același dosar.

Marți, Instanța Supremă a judecat ambele căi extraordinare de atac.

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a spus că fostul lider PSD se consideră în continuare un om nevinovat și a considerat că ce s-a susținut în contestația în anulare este perfect legal și admisibil. Nu știu dacă astăzi,  nu știu când. Sper să se întâmple”, a mai explicat Teodosiu.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite