Liviu Dragnea rămâne cu sechestru pe avere, după ce contestația lui a fost respinsă de Curtea Supremă

29 noiembrie 2017, 14:59

Avocata lui Liviu Dragnea a dezvăluit că procurorii DNA au găsit la percheziții, la compania Tel Drum, un bilețel cu CNP-ul liderului PSD, lângă care era scris „Șefu”. În vară, administratorul Tel Drum, Petre Pitiș, spunea că nu are relații personale cu Liviu Dragnea, însă avocata are o explicație: CNP-ul ar fi fost pentru prelungirea permisului de vânătoare al liderului PSD.

 

Maria Vasîi a declarat că procurorul DNA a ridicat parțial sechestrul aplicat pe salariul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a transmis Alexandru Costache pentru Telejurnal 14.00.

Procurorul a precizat că banca nu poate pune poprire decât pe o treime din salariul pe care Liviu Dragnea îl primește. Așadar, două treimi îi rămân pentru traiul de zi cu zi.

Însă avocata solicită Înaltei Curți de Casație și Justiție să ridice sechstrul pe toată averea liderului PSD.

Maria Vasîi subliniază că nu sunt probe în acest dosar, că nu există prejudiciu și instituțiile presupus fraudate – Ministerul Fondurilor Europene, Consiliul Județean Teleorman – nu s-au constituit părți civile, deci nu au cerut înapoi banii presupus fraudați.

Liviu Dragnea este acuzat în dosarul Tel Drum de 5 infracțiuni – 2 de abuz în serviciu, 2 de fraudă cu fonduri europene și grup infracțional organizat.

VEZI aici detalii despre prejudiciul de peste 27 de milioane de euro

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite