Liviu Dragnea nu s-a prezentat la DNA. A fost citat pentru a i se preda o copie a expertizei în dosar

3 ianuarie 2019, 10:09

Liviu Dragnea este în vacanță în Maldive.

Rezultatele expertizei tehnice au venit înainte de Crăciun, iar  procurorii au fost nevoiți să îi citeze pe toți inculpații pentru a le înmâna o copie a expertizei. Prezența inculpaților nu era obligatorie, putând fi reprezentați de avocați.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum pentru constituire de grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu reacredință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președintele Consiliului Judeţean Teleorman, iar prejudiciul ar fi de 28 de milioane de euro.

De altfel, pentru această sumă, procurorii au și pus sechestru pe bunuri ale lui Liviu Dragnea. De fiecare dată acesta a negat orice legătură cu TelDrum.

Iar directorul TelDrum, Petre Pitiș, a spus că va studia expertiza și pe 4 februarie va veni din nou la DNA pentru a depune eventuale obiecții. El a făcut precizări și în legătură cu celebra valiză cu documente și fotografii ajunsă la jurnaliștii RiseProject.

Petre Pitiş, director TelDrum: „Am văzut că sunt documente care sunt deja la dosar. 80% din ce s-a prezentat în presă „Valiza” există la dosar din data de 6 august, de când s-au făcut percheziţiile. Cum au ajuns şi acolo, nu pot să îmi explic. Nu am spus că-i plăteam. Am spus că am văzut mail-ul, dar nu corespunde, factura care este în acel mail nu a fost niciodată emisă pentru Tel Drum”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite