L. Dragnea, la Reșița: Ce a făcut Iohannis în patru ani de mandat? Nu am găsit un gest care să fi ajutat România sau pe români. Ce spune liderul PSD despre președinția Consiliului UE

Liviu Dragnea preşedintele PSD
Liviu Dragnea preşedintele PSD
2 martie 2019, 15:32

„Ce-a făcut acest domn în România? Ce-a făcut Iohannis patru ani? Este o întrebare atât de simplă: ce a făcut acest om cât a fost preşedinte? Eu nu am găsit un singur lucru, o acţiune, un gest care să fi ajutat România sau pe români, absolut nimic. În schimb am văzut că este deasupra legii. E de notorietate, sunt documente cu case mătrăşite. Dă socoteală? Nu! Zeci de dosare care au fost închise de către acelaşi om în jurul căruia face gardă să nu cumva să fie schimbat de acolo”, a spus Dragnea. 

El l-a mai criticat pe Iohannis pentru că a blocat activitatea Guvernului prin refuzul de a numi noii miniştri, pentru contestarea legii bugetului de stat pe 2019 la Curtea Constituţională. De asemenea, Dragnea a mai spus că Iohannis vorbeşte ‘de rău’ România în exterior, în întâlnirile cu oficialii străini.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat sâmbătă, la Reşiţa, că România asigură „cu succes” Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, lucru confirmat şi de oficialii europeni.

„Am vorbit şi eu cu mulţi oficiali europeni. (…) Toată lumea spune, cu foarte mare plăcere, că este o Preşedinţie de mare succes. Doar o informaţie – într-o lună şi jumătate Guvernul condus de Viorica Dăncilă, care gestionează această Preşedinţie, a închis mai multe dosare europene decât Preşedinţia austriacă în şase luni. De ce? Pentru că suntem foarte bine pregătiţi. Chiar suntem bine pregătiţi. Victor Negrescu (fostul ministru=A0delegat pentru=A0Afaceri Europene – n.r.) a muncit foarte mult să pregătească această Preşedinţie. De ce a plecat din Guvern, cred că nici el nu ştie. Asta e când eşti prea tânăr. Premierul Viorica Dăncilă, miniştrii sunt foarte bine pregătiţi. Toate întâlnirile pe care le au la Bruxelles le gestionează foarte bine. Nu le e teamă, nu le e ruşine, nu se sperie cu toate că au primit presiuni de la lideri mari europeni. (…) Sunt români, ştiu exact ce au de făcut şi, bineînţeles, că gestionează aşa cum trebuie”, a susţinut Dragnea, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Caraş-Severin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite