Liviu Dragnea îi transmite lui Klaus Iohannis o întrebare: A fi proamerican înseamnă a fi antieuropean?

14 mai 2018, 14:55

Cu privire la declaraţia comună a Uniunii Europene referitoare la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim, preşedintele PSD a precizat că reprezentantul diplomatic al României la Bruxelles a avut o poziţie foarte echilibrată.

A fost un comunicat și în legătură cu situația din Iran, cu protocolul cu Iran. Acel comunicat a fost lucrat de Ministerul de Externe împreună Bogdan Aurescu, care este consilier prezidențial pe politică externă. M-am interesat și eu ulterior. Mandatul primit de reprezentantul diplomatic al României la Bruxelles a fost un mandat foarte echilibrat și eu cred că ministrul de Externe ar trebui să vorbească mult mai clar despre ceea ce conține acest mandat. Președintele Iohannis ori l-a citit și nu-l interesează, ori l-a citit și știa că trebuie să atace, a spus Liviu Dragnea.

Președintele Camerei i-a transmis președintelui o întrebare la care așteptă un răspuns „nu după ureche”.

Am văzut că dl președinte Iohannis și nu mai el, și cei care îl susțin și aplaudacii din jurul dumnealui, au început să vorbească despre faptul că noi promovăm euroscepticismul că suntem antieuropeni. Eu îi pun o întrebare, că tot a fost în America și s-a lăudat cu 2% din PIB, unde nu are niciun merit: A fi proamerican înseamnă a fi antieuropean? Este o întrebare la care dă un răspuns poate nu după ureche, așa cum prezintă datele mincinoase, a adăugat Liviu Dragnea.

Cu cine s-a consultat preşedintele Iohannis, cu cine s-au consultat cei cu epoleţi, care activează la diverse site-uri sau publicaţii, să considere şi să decidă că interesul României este să iasă public şi să condamne o acţiune a Statelor Unite? Aici trebuie să vină explicaţii foarte clare, în condiţiile în care noi suntem membri NATO, în condiţiile în care pentru noi acţiunile de dezvoltare a înzestrării armatei, de dezvoltare a industriei de apărare, de dezvoltare a parteneriatului strategic cu SUA, de poziţie geografică foarte aproape de Rusia, să ne explice de ce România trebuie să aibă o acţiune de condamnare a principalului şi puternicului aliat strategic, SUA. Când vom avea aceste explicaţii asumate clar, nu după ureche, atunci putem discuta. Ca România să fie aruncată într-o dispută cu SUA, eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Cine vrea să facă lucrul ăsta să-şi asume şi să explice, a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

Potrivit liderului PSD, Ministerul de Externe are atribuţii foarte clare, iar ministrul de Externe trimite propuneri de mandat şi dă sarcini reprezentanţelor diplomatice ale României.

Toţi am sperat că epoca Băsescu s-a terminat. Se pare că epoca Iohannis e mai rea decât epoca Băsescu. Nu există în România în Constituţie funcţia de „tătuc”, a afirmat preşedintele PSD.

K. Iohannis îl cheamă pe T. Meleșcanu pentru a explica poziția României față de declarația UE: Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu

România, Cehia și Ungaria au blocat o declarație comună a UE. MAE: Textul propus aprobării statelor membre este unul lipsit de echilibru

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite