Liviu Dragnea și Mihai Tudose, vizită în Valea Jiului. Cei doi au vizitat termocentrala Mintia şi Camera de Comerţ Deva

2 noiembrie 2017, 12:50

Legislația privind ajutoarele sociale a avut si efecte negative pentru că unii români se mulțumesc cu ele deși forța de muncă lipsește în anumite domenii, a declarat Liviu Dragnea.

Din păcate această lege a avut și efecte negative, sunt mulți cetățeni români care pot munci și preferă să se mulțumească cu acele ajutoare sociale

Decizia noastră a fost și rămâne, este foarte clară, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) reprezintă un obiectiv strategic pentru Sistemul Energetic Național. Nu putem să fim de acord ca acest furnizor de energie electrică să se lichideze sau să intre într-un proces de închidere. Pentru noi, pentru România, aceste obiective sunt foarte importante. Sigur că Guvernul va include CEH în strategia energetică națională. (…) Abordarea noastră nu este una contabilă, este una de securitate națională în domeniul energetic. Asta înseamnă strategia de investiții și dezvoltare a acestui complex„, a spus Liviu Dragnea.

Cine nu înțelege la nivel de Ministerul Energiei și la nivel de Guvern că tot ce înseamnă Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, mineritul și producerea energiei electrice pe bază de cărbune, va trebui să-și caute un alt loc de muncă, în condițiile în care Guvernul este determinat, și coaliția de guvernare, să investească bani în minerit, fiindcă nu putem vorbi de centrala de la Mintia fără cărbunele din Valea Jiului, care acum se produce puțin și cu costuri foarte mari. Tehnologia fiind de acum 50 de ani, este evident că nu putem vorbi de competitivitate (la termocentrala Mintia, n.r.), dar suntem dispuși să investim în retehnologizare, în siguranța muncii, (…) să producă la prețuri competitive și să fie un pilon de bază în strategia de securitate energetică a României„, a afirmat premierul Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au întâlnit joi dimineața cu energeticienii și liderii de sindicat de la termocentrala Mintia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite