Liviu Dragnea și-a petrecut prima noapte după gratii, în carantină la Penitenciarul Rahova

28 mai 2019, 12:19

Potrivit unor surse din sistemul penitenciar, ieri, la ora 17.20, Liviu Dragnea a fost introdus în penitenciar și timp de două ore a fost percheziționat, luat în evidență și a primit un card de cumpărături valabil la magazinul penitenciarului.

Apoi a fost introdus singur în celulă.

Liderul sindicaliștilor din penitenciare spune că practica este tocmai ca un deținut nou venit să fie introdus cu un alt deținut în celulă pentru a nu-și face rău singur din pricina șoculu emoțional. ANP, prin purtătorul de cuvânt, susține că procedura a fost respectată și că legea nu interzice ca un deținut cum este Liviu dragnea să fie introdus singur în celulă.

Pe drumul către celulă ar fi fost huiduit de deținuți care i-ar fi reproșat că nu a dat ordonanța de grațiere.

Dimineață, potrivit acelorași surse, Liviu Dragnera a luat micul dejun, margarină, un ou, marmeladă, ceai și biscuiți, apoi a avut loc vizita medicală.

În această perioadă de carantină, este foarte greu de ajuns la deținut. Doar cu o programare online, familia poate ajunge aici

Ieri, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Verdicul judecătorilor a fost dat puțin înainte de ora 14.00. După două ore de deliberări, au decis că niciunul din inculpații din dosar nu va ajunge la închisoare, cu excepția lui Liviu Dragnea.

Judecătorii au decis să mențină decizia de la fond, aceea de 3 ani și șase luni.

Liviu Dragnea a fost găsit vinovat pentru că și-a folosit influența de președinte al Consiliului Județean Teleorman asupra mai multor angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului. Aceștia au menținut în funcție două femei care în realitate prestau servicii pentu partid.

Liviu Dragnea a primit vestea acasă, de la unul din aparătorii săi.

Două ore mai târziu, mașina liderului PSD părăsea locuința, semn că a ales să se predea.

Mașina, în interiorul căreia nu se putea zări nimic, din cauza geamurilor fumurii, era însă o momeală pentru jurnaliști. Șoferul a făcut mai multe ture prin Capitală, urmărit îndeaproape de ziariști. În acest timp, polițiștii soseau la locuința lui Liviu Dragnea pentru a pune mandatul în executare.

Pe tot parcursul drumului, Dragnea a făcut tot ce i-a stat în putință să nu fie zărit. Jurnaliștii TVR au reușit să suprindă câteva cadre cu el. La 17 și 20 de minute, Dragnea a ajuns la penitenciarul Rahova.

În timp ce porțile se închideau în urma lui, liderii partidului se reuneau la sediul PSD din Băneasa. Conducerea a fost preluată de premierul Viorica Dăncilă.

Condamnarea lui a stârnit reacții între liderii partidului

Este pentru prima dată când liderul unui partid este trimis la închisoare în timpul mandatului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite