Liviu Dragnea, despre sesizarea pe tema completurilor specializate în corupţie: Florin Iordache a considerat că nu s-a respectat legea

25 martie 2019, 17:25

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că Florin Iordache l-a informat înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD în legătură cu sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la un conflict între Parlament şi Înalta Curte.

Liderul social-democraţilor a precizat că Iordache a considerat că nu s-a respectat legea în cazul completurilor specializate de trei: „Am vorbit cu Florin Iordache astăzi, înainte de Comitetul Executiv. M-a informat că a luat această decizie vineri. L-am întrebat şi mi-a răspuns foarte simplu: în opinia lui, şi a făcut-o nu în numele Camerei Deputaţilor, ci ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că în opinia lui este un conflict juridic de natură constituţională şi că acolo nu s-a respectat legea, care era obligatoriu să existe completuri specializate de trei. Asta am discutat, nu am stat înainte de CEx-ul în care finalizam lista (pentru europarlamentare – n.r.) să discutăm în detaliu.”

Întrebat dacă există o coincidenţă că acest lucru a fost cerut şi de avocaţii săi în instanţă, Dragnea a răspuns: ‘Este o coincidenţă că respir acelaşi aer cu mulţi oameni’.

„Pe subiectul ăsta, văd că abordarea este foarte interesantă. Este o comparaţie forţată, dar dacă cineva încalcă o lege, văd că problema se pune la unul care sesizează că s-ar încălca o lege, nu la ăla care încalcă o lege. Deci, ăla e vinovat. Va trebui să ne punem întrebări foarte serioase despre modul în care s-a funcţionat în acea instituţie. Deja, Curtea Constituţională a descoperit un fapt destul de grav. Dacă şi acum au dreptate în speţa asta, iertaţi-mă, totuşi, un român chiar aşa este exagerat să-şi dorească să aibă dreptul la un proces echitabil, la un proces corect, adică să fie judecat de un complet compus legal”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea a susţinut că nu ştie dacă va depune contestaţie în anulare în cazul procesului său.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite