Liviu Dragnea, despre condamnarea lui Darius Vâlcov: „Îmi pare rău pentru el. Guvernul va decide dacă va rămâne sau nu acolo”

9 februarie 2018, 11:41

Întrebat la Palatul Parlamentului cum comentează faptul că Darius Vâlcov, angajat la Guvern, a fost condamnat la închisoare, Dragnea a spus ironic: „Trebuie omorât azi, acum. Împuşcat”.

“E o condamnare în primă instanţă. Nu sunt jurist, nu sunt avocat, îmi este foarte greu să comentez o astfel de decizie. În schimb, am o părere de rău. Sunt milioane de români, totuşi, care au avut în 2017 şi vor avea în continuare salarii şi pensii mai mari datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuţie determinantă. Nu pot să spun că este o decizie nedreaptă, pentru că nu ştiu dosarul. Îmi pare rău pentru el. Guvernul va decide dacă va rămâne sau nu acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul Guvernului, nici nu o să propun să plece cineva. Este strict decizia Guvernului şi a primului ministru”, a comentat liderul PSD.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat joi de ÎCCJ la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.

Totodată, în acest dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la 4 ani şi şase luni de închisoare, iar Lucian Petruţ Şuşală (fost şofer al lui Darius Vâlcov) – la 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani. Decizia nu este definitivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite