Liviu Dragnea a fost adus la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum

26 iunie 2020, 10:09

Liviu Dragnea a așteptat aproape o jumătate de oră în mașină înainte să fie dus în fața procurorilor ca să i se aducă la cunoștință schimbarea calității în dosar de la ‘suspect’ la ‘inculpat’.

Dosarul în care este inculpat acum a fost deschis în noiembrie 2017 și vizează perioada în care Liviu Dragnea era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii îl acuză că a constituit un grup infracţional din care făceau parte funcționari publici și oameni de afaceri, ca să deturneze fonduri publice naționale și europene în interes privat.

Prejudiciul estimat atunci era de 27 de milioane euro.

Cu o zi înainte de a ajunge la DNA, fostul președinte PSD a apărut într-o înregistrare online făcută din Penitenciarul Rahova de fosta lui colaboratoare, Anca Alexandrescu. În discuţia difuzată de un post de televiziune, Dragnea spunea că este nevinovat și că dosarul a fost scos din nou pe tapet pentru că se apropie campania electorală.

Anca Alexandrescu a declarat că a cerut şi obţinut aprobare pentru interviu, dar Administrația Penitenciarelor a anunţat că nu a aprobat intervievarea niciunui deținut.

Administraţia a trimis Inspecția Penitenciară să verifice dacă a fost respectată legea. Instituția precizează că, în lipsa unor interdicții exprese, deținuții pot ține legătura online cu membrii familiei sau cu alte persoane, în baza unor programări, și că aceste comunicări sunt confidențiale și supravegheate doar vizual.

În urma înregistrării din penitenciar, avocata lui Liviu Dragnea spune că acesta a fost sancţionat prin suspendarea dreptului la muncă.

Liviu Dragnea este încarcerat de un an și o lună, după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite