Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană. Urmărește să anuleze raportul OLAF care a stat la baza dosarului Tel Drum

7 ianuarie 2019, 20:38

Liviu Dragnea acuză faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat şi prezumția de nevinovăție, cu ocazia realizării raportului.

Elenina Nicuț, avocat: „Termenul pentru contestarea raportului este expirat. Practic, acum se încearcă un artificiu care ar putea duce, dar părerea mea, este că nu va duce la anularea acestui raport”.

În contextul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră, experții în diplomație critică demersul liderului PSD.

Cristian Diaconescu: „O accentuare a imaginii negative, o confirmare a faptului că în exercițiul acestei responabilități de a conduce, practic, Europa, politicienii de la București sunt mai puțin interesați și, în ceea ce privește cauzele personale, sunt cât se poate de importante pentru ei în așa fel încât valorile europene pot să mai aștepte„.

Dosarul Tel Drum a fost deschis ca urmare a unei sesizări din 2016 a OLAF privind suspiciuni de obţinere nelegală a peste 20 de milioane de euro, fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.

Lidia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA: „În principal, se trecea o cerință ca metoda folosită la asfaltarea drumurilor să fie una anumită, care permitea câștigarea lictitației firmei Tel Drum, pentru că numai această firmă deținea un anumit utilaj„.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman. Liderul PSD este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei, în privința acordării de contracte.

Liviu Dragnea, noiembrie 2017: „Resping categoric toate acuzațiile. Ceea ce spun de ani de zile și anume că nu am legături financiare, patrimoniale, cu acea societate comercială, mențin. Nu cred, dar poate nu știu exact, dacă în 2001 a cercetat OLAF. Am înțeles că eu cu mine am făcut un grup infracțional prin 2001„.

Procurorii DNA susțin că grupul infracțional organizat a fost înființat în 2001, iar din el ar face parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Obiectivul principal al acestui grup, spun anchetatorii, a fost privatizarea Tel Drum SA și transferarea în sfera de influență a lui Liviu Dragnea, prin persoane interpuse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite