Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă să fie conștientă de greșelile pe care le-ar putea face

16 ianuarie 2018, 14:15

”I-am pus foarte multe întrebări, generate de o mare parte din cauzele care au făcut să ajungem în această situație. Doamna Viorica Dăncilă să fie conștientă de greșelile pe care le-ar putea face”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, într-o conferință de presă la finalul CEx. Dragnea a mai spus despre Dăncilă că este o femeie respectată în partid și că nu a avut niciodată un conflict cu cineva din partid.

”Componența Guvernului se discută în cadrul partidului. Vom avea discuție în CEx pentru fiecare membru al Guvernului”, a mai spus Dragnea, adăugând că ”fiecare ministru va fi analizat cu toată seriozitatea”. ”Vom vedea și modul cum au respectat programul de guvernare”, a spus șeful PSD.

Întrebat cum comentează creșterea euro în raport cu leul, la un nou nivel record, Liviu Dragnea a precizat că ”important este să revenim la un făgaș normal”. ”Îmi asum tot. Și dacă a nins astă-noapte îmi asum și asta”, a completat liderul social-democrat.

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a declarat la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD că Viorica Dăncilă se bucură de tot sprijinul partidului pentru funcția de premier. De altfel, nominalizarea ar fi fost votată de forul de conducere în unanimitate, cu o abţinere.

”Este o persoană care are tot sprijinul PSD, este o alegere foarte bună. (…) Și-a demonstrat capacitatea de conducere, este foarte apropiată de partid, Toți membrii CEx i-au pus întrebări. Întrebarea mea a fost dacă știe unde sunt K2 și T14. A spus că nu știe, ceea ce e foarte bine”, a spus Olguța Vasilescu,care a ssubliniat că Dăncilă va continua programul de guvernare al PSD, inclusiv proiectele legate de legile justiției.

”Este cea mai bună propunere pe care PSD putea să o facă în acest moment. Viorica Dăncilă are anvergură internațională, este liderul europarlamentarilor români, a dovedit întotdeauna probitate morală, niciodată nu a putut fi contestată profesională”, a spus la rândul la său Mihai Fifor, premierul interimar.

Liderul PSD Botoşani Doina Federovici susţine că, prin această decizie, PSD ”şi-a regăsit înţelepciunea şi curajul de a rezolva într-un mod tranşant o criză care părea ireconciliabilă”.

”O spun ca femeie, dar şi ca membru al acestui partid în care doamna Dăncilă este foarte apreciată de toţi colegii. De altfel, s-a văzut şi în cursul discuţiilor, şi nu e deloc lipsit de importanţă, că acel care a făcut această propunere a fost domnul preşedinte executiv Niculae Bădălău. De altfel, nu a fost nicio persoană care să se opună acestei nominalizări. Impresia mea e că Viorica Dăncilă va reuşi să unească partidul în jurul acestei guvernări şi să asigure stabilitatea de care avem cu toţii nevoie”, a spus Doina Federovici, citată de Agerpres.

O altă propunere pentru preluarea mandatului de premier a fost vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, care spune că s-a retras de pe listă ca să nu se împartă voturile în CExN.

”Au fost două propuneri şi ceea ce mi-am dorit este să nu se împartă voturile în CExN şi să mergem mai departe cu cel care să aibă, din punctul de vedere al CExN, tot sprijinul”, a precizat Ecaterina Andronescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite