Liviu Dragnea: Tudorel Toader trebuie să înceteze cu această atitudine. A tot anunțat că va da niște ordonanțe de urgență, care, de fapt, nu s-au dat

5 aprilie 2019, 16:59

Social democrații s-au declarat de mai multe ori nemulțumiți de activitatea ministrului Justiției. Cel mai mult îi supără că amână o ordonanță de modificare a Legilor Justiției. În timp ce Tudorel Toader refuză să vorbească despre acest subiect și pasează responsabilitatea către premier, Liviu Dragnea i-a transmis un mesaj foarte clar.

Liviu Dragnea, presedintele PSD: „Domnul ministru Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Trebuie să înceteze cu această atitudine. A tot anunțat că va da niște ordonanțe de urgență, care, de fapt… nu s-au dat și despre care nu cred că avea intenția să le dea vreodată. Deci eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuție nesfârșită. A fost o greșeală a PSD-ului că a crezut în unii care au spus că vor da aceste coduri prin ordonanțe de urgență, ca să ajungă la final să meargă, din câte am înțeles, cu vreo 7-8 articole la Bruxelles, într-o mare umilință”.

Șeful social-democraților susține că premierul Viorica Dăncilă va decide dacă e cazul să îl remanieze pe Tudorel Toader. Motive ar avea, crede Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, președintele PSD: „Pe mine nu mă mai interesează ce se întâmplă la Ministerul Justiției, doar în măsura în care informațiile pe care le-am primit și pe care vreau să le văd certificate prin documente sunt reale. Și anume, că sunt zeci de acte normative blocate, întârziate din cauza Ministerului Justiției. Dacă este așa, este foarte grav!”.

Un proiect ar fi cel privind Fondul Suveran de Investiții. În avizul pus pe masa Guvernului, ministrul Justiției atrage atenția că actul normativ ar putea fi neconstituțional și nu respectă legea privind urgența.

Tudorel Toader a declarat Știrilor TVR că ministerul său nu a blocat niciun document: „Ministerul Justiției nu a blocat nimic! Potrivit procedurii, în acord cu exigențele legale și constituționale, MJ emite, după caz, următoarele tipuri de avize: favorabile fără observații; favorabile cu observații; negative! Toate avizele sunt motivate și se află în arhiva MJ! MJ emite avizele cu referire la legalitatea proiectului de act normativ ori constituționalitatea acestuia”.

O eventuală remaniere a lui Tudorel Toader ar putea avea loc odată cu plecarea din Executiv a Rovanei Plumb și a Nataliei Intotero, care candidează pentru alegerile europarlamentare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite