Liviu Dragnea: Proiectul de lege privind reabilitarea nu se referă la mine, nu am niciun fel de reabilitare, deci nu mă calific pentru asta

14 iulie 2017, 15:07

Dacă va fi aprobat acest proiect privind reabilitarea, nu se referă la mine, nu am niciun fel de reabilitare, deci nu pot să mă calific pentru asta„, a spus Liviu Dragnea.

Liderul social democrat a precizat că proiectul a fost pus pe site de guvernul Cioloș.

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere Codul administrativ care urmează să reglementeze tot ce ţine de administraţia publică centrală şi locală.

Codul administrativ le permite condamnaţilor penal să devină membri ai guvernului dacă au fost reabilitaţi.

Conform acestuia, vor putea fi membri ai guvernului cei care îndeplinesc simultan mai multe condiţii: sunt cetăţeni români cu domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au avut condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Legea actuală de organizare a guvernului le interzice, fără excepţie, celor care au suferit astfel de condamnări să fie miniştri. Este şi motivul pentru care PSD nu îl poate propune pe Liviu Dragnea, condamnat la 2 ani cu suspendare, ca prim-ministru.

Între timp, Curtea Constituţională a stabilit că persoanele condamnate penal pot deveni membri ai guvernului dacă le-a expirat condamnarea, au fost reabilitate sau amnistiate.

Potrivit Codului penal, în cazul celor condamnaţi la maximum 2 ani, reabilitarea se face automat dacă timp de 3 ani persoana respectivă nu a comis o altă infracţiune.

Rezultă că în aprilie 2021 Liviu Dragnea ar putea fi reabilitat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite