Liviu Dragnea, prima reacție publică după modificarea Codului fiscal: Categoric, impozitul zero rămâne în IT

12 noiembrie 2017, 14:41

Așa cum arată acum ordonanța de urgență, din ianuarie, 200 de mii de angajaţi din domeniul IT pierd beneficiile fiscale după trecerea contribuţiilor în numele lor. Mai exact, se anulează scutirea de impozit pe venit.

După protestele IT-iştilor, Guvernul are mai multe variante prin care să le compenseze salariile.

„Avem o singură problemă, care va fi rezolvată de către guvern. Cei care lucrează în IT, care aveau deja impozitul pe venit zero, dar sunt mai multe variante pe care colegii din guvern o să le propună, în așa fel încât firmele din IT să aibă avantaje în continuare”, a subliniat duminică Liviu Dragnea.

„Categoric, impozitul zero rămâne”, a declarat el.

„Salariile oricum nu le scad. Se pune problema dacă firma cheltuiește mai mult”, a indicat Liviu Dragnea în acest context. „Nu-s probleme”, a mai adăugat el.

Referitor la posibilitatea contestării de către PNL la Curtea Constituțională a ordonanței de urgență pentru modificarea Codului fiscal, Liviu Dragnea ținut să sublinieze că s-a lucrat foarte mult la acest act normativ. „S-a analizat și cu specialiști în drept constituțional, și specialiști în domeniul fiscalității, și în domeniul juridic. Nu văd de ce ar putea să fie neconstituțională o astfel de ordonanță. Aduceți-vă aminte toate criticile că vor scădea salariile. Deja companie după companie anunță că nu se va întâmpla lucrul ăsta, pentru că nu poate să fie ăsta efectul ordonanței”.

„În toate zilele de dinaintea ședinței de guvern de miercuri, în fiecare zi și seară am lucrat împreună cu colegii din guvern pentru a schimba ordonanța privind modificarea Codului fiscal”, a detaliat președintele PSD, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști.

Însă patronii spun că tot le rămân probleme serioase, dacă vor fi obligaţi să suporte din bugetul lor compensarea.

Modificările fiscale au fost intens contestate în ultima perioadă, și de preşedinte, şi de organizaţiile patronale, şi sindicate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite