Liviu Dragnea, pentru AP: S-a trecut în cealaltă extremă ca cei care sunt în clasa politică să fie toți acuzați, urmăriți, cercetați

11 mai 2018, 09:07

Liderul PSD este calificat de agenția străină drept cel mai puternic politician din România.

El a declarat că după o perioada de mulți ani în care politicienii nu erau investigați, agenția anticorupție a mers prea departe în urmărirea oficialilor guvernamentali acuzați de luare de mită, frauda și alte ilegalități.

România nu încurajează o apropiere de Rusia a spus liderul PSD în interviul acordat corespondentului AP la București. Atât țara noastră cât și alte state est europene sunt îngrijorate de o Europa cu 2 viteze, care lasă în urmă națiunile mai sărace, a mai declarat Liviu Dragnea.

Subiectul a fost evocat recent de președintele Franței în cadrul unor dezbateri din parlamentul european.

Liderul PSD a susținut poziția președintelui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul, a comentat situația din Orientul Mijlociu dar și relația cu Rusia.

România nu are gânduri sau dorințe de apropiere de est și nou nu încurajăm o apropiere de Rusia, dimpotrivă, pentru noi este foarte important ca flancul estic al NATO să fie întărit. Marea Neagră să fie considerată o zonă de maximă importanță strategică pentru NATO, a spus Liviu Dragnea.

Situația din Orientul Mijlociu este o situație complexă, pe care unii o știu în totalitate, unii cred că o știu, iar alții nu o înțeleg, a mai adăugat Dragnea.

Agenția de presa amintește ca Liviu Dragnea a susținut propunerea guvernului de relocare a ambasadei României la Ierusalim, în timp ce președintele Iohannis, responsabil pentru politica externă, consideră că sunt necesare mai multe discuții.

AP notează că Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul Referendumului din 2012, fapt ce l-a împiedicat să devină premier.

Liderul PSD s-a referit la evoluția luptei anticorupție.

Din păcate, în România s-a trecut de la o extremă la alta. A fost o perioadă, acum mulți ani, când, de obicei, cine era la putere nu era investigat și s-a trecut în cealaltă extremă ca cei care sunt în clasa politică să fie toți acuzați urmăriți, cercetați și trimiși în judecată. Eu cred că încet, încet în România  se va întâmpla ceea ce ne dorim cu toții, cei de bună credință, să existe o abordare corectă, legală și constituțională, a spus președintele Camerei.

Liviu Dragnea a refuzat să facă speculații privind o posibilă candidatura a sa la alegerile prezidențiale din 2019.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite