Liviu Dragnea: Ordonanţa privind achiziţia Cuminţeniei pământului şi creşterea salariilor demnitarilor – dezbătute în comisii

9 ianuarie 2017, 17:33

Declaraţii Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele PSD:

-am avut un Birou Permanent al Camerei Deputaţilor, cu scop precis: convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară, pentru a da posibilitatea Guvernului României să lucreze. Cum ştiţi, PNL a atacat la CCR Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, adică de a putea lucra în perioada vacanţei parlamentare. Pentru a scoate Guvernul din această situaţie, de mâine, de astăzi, Camera Deputaţilor a intrat în sesiune extraordinară, deci practic este la lucru până la 31 ianuarie, când la 1 februarie va începe sesiunea normală.

– am hotărât astăzi, ca în această sesiune extraordinară, pe lângă proiectele de legi care sunt deja pe agenda comisiilor de specialitate, să mai fie dezbătute în comisii, întocmite rapoartele şi aduse în plen, la votul final, 3 ordonanţe: cele 2 ordonanţe prin care se reglementează procedura de achiziţie a Cuminţeniei pământului şi a treia – prin care s-au mărit nejustificat de mult salariile demnitarilor. Ordonanţă pe care eu o voi susţine să fie respinsă. Salariile demnitarilor să revină la valoare de dinainte de această ordonanţă.

– cele două ordonanţe vor ajunge în comisii şi vor ajunge în plen. Trebuie să aflăm care au fost procedurile de achiziţii.

– din câte am înţeles, dacă s-ar fi căutat cum trebuie, s-ar fi găsit documentele care atestă că (n.r. Cuminţenia pământului) este proprietatea statului român.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite