Liviu Dragnea: Nu există coabitare cu președintele Klaus Iohannis. Nu îmi asum decizia ministrului Justiției

30 martie 2017, 14:13

Întrebat despre declarațiile lui Adrian Năstase privind existența unei coabitări între coaliția de guvernare și președintele Klaus Iohannis, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu se aștepta ca Adrian Năstase să-l copieze pe Victor Ponta și că greșește cu această afirmație, pentru că: nu există nicio coabitare nici din partea mea nici din partea domnului Tăriceanu cu președintele Klaus Iohannis, nu este și nu va fi niciodată. Putem avea relații instituționale, și nu am ascuns niciodată, dimpotrivă am spus mereu, în toate intervențiile mele publice, că vreau să avem o colaborare instituțională sănătoasă cu Administrația Prezidențială și cu președintele, dar nu coabitare!

La întrebarea dacă PSD își asumă decizia ministrului de Justiție, cu privire la procurorul general și șefa DNA,  Liviu Dragnea a spus: Eu nu mi-o asum!

Rolul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției este să promoveze în Parlament o largă dezbatere despre legile Justiției și aceste proiecte, a adăugat liderul PSD.

Adrian Năstase a publicat pe blogul său, miercuri, după conferința de presă a ministrului Justiției Tudorel Toader, un articol în care spune că „este clar, după părerea mea, că după externalizarea justitiei din guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care să „repare” singur legislatia in domeniul justitiei si să-si  aleagă singur secretarii de stat), se conturează din nou un ‘domeniu rezervat’ in materia justitiei pentru președinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare.”

Cu totul altă poziție a avut șeful direct al ministrului Justiției, Sorin Grindeanu. Premierul a declarat că îi acordă lui Tudorel Toader credit total.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite