Liviu Dragnea: Eu vreau să nu plece nimeni din guvern – nici premierul, nici miniștri. Să vedem ce iese la evaluare

6 iunie 2017, 22:20

Deciziile importante se iau doar la partid.

„Eu vreau să nu plece nimeni din guvern – nici premierul, nici miniștri. Să vedem ce iese la evaluare. (…) Eu sper să fie în regulă și să găsim cele mai bune variante ca guvernul să funcționeze în continuare la o cotă mai ridicată”, a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea nu vrea să discute despre scaunul niciunui ministru.

Mesaje liniştitoare dă şi premierul.

Sunt lucruri pe care le monitorizează şi primul-ministru şi le monitorizează, aşa cum e normal (…), şi coaliţia de guvernare, pentru că ne dorim ca acest program de guvernare să fie implementat, iar toate măsurile să fie adoptate, aşa cum am spus în campania electorală. Discuţii am tot timpul şi nu încercaţi să creaţi între mine şi alţi colegi de-ai mei tensiuni, pentru că nu sunt. Sunt ministere unde ritmul poate să fie mai accelerat”, a declarat Grindeanu după o vizită de lucru la Ministerul Finanţelor.

Şi totuşi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit din nou rece despre relaţia tensionată cu unii reprezentanţi ai guvernului.

Am observat speculaţiile cum că Gabriela Firea ar fi cerut demisia guvernului sau demiterea premierului. Nu îmi permit să fac aşa ceva, în schimb nici nu îmi permit să tac şi să ascund care este relaţia adevărată dintre guvern şi aleşii locali ai municipiului Bucureşti. Țin la aceste proiecte foarte mult. Problema aglomeraţiei nu se rezolvă nicăieri în lume şi nu s-a rezolvat în nicio capitală europeană doar din bugetul local. Întotdeauna au fost măsuri guvernamentale care s-au luat pentru rezolvarea problemelor sistemice dintr-o capitală europeană care ne dorim să fie Bucureştiul„, a declarat Firea.

Ea a afirmat că a solicitat sprijinul guvernului în mai multe probleme, însă „unii dintre reprezentanţii executivului nu înţeleg faptul că românii trebuie trataţi cu mai mult respect”.

Firea a venit cu reproşuri concrete la adresa miniştrilor Energiei, Transporturilor, Mediului şi Culturii.

La un an de la câştigarea mandatului de la primărie, Firea nu face sugestii, dar consideră că evaluarea e binevenită.

Liviu Dragnea a avut marţi o discuţie cu unul dintre miniştrii cei mai expuşi la remaniere, Tudorel Toader. Şeful PSD a precizat însă că nu a fost vorba de evaluare, ci de chestiuni europene la zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite