Liviu Dragnea, după şedinţa PSD: Guvernul nu are de ce să demisioneze

6 februarie 2017, 10:27

Am avut o întâlnire cu grupurile reunite. Grupurile şi-au exprimat fără echivoc susţinerea pentru Guvern, a spus Liviu Dragnea, care susţine că este necesară o analiză serioasă pe marginea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală, înainte chiar de o dezbatere în Parlament, la care să participe inclusiv experţi străini.

„Pe marginea acestor două Coduri penale trebuie să înceapă şi o analiză serioasă, poate sub egida Academiei. Pentru că mulţi îşi pun problema dacă aceste Coduri sunt în regulă. Codurile penale, atunci când au fost făcute, au fost făcute în grabă. Eu cred că numai o dezbatere de genul ăsta, înainte de a se iniţia ceva în Parlament, ne poate ajuta. Cred că problemele sunt mult mai serioase cu aceste Coduri, pe care toată lumea le vrea constitutionale şi cu prevederi foarte clare (…) Nu cred că strică cuiva o analiză şi o dezbatare serioasă, sigur, cu argumente, nu cu ţipete”, a afirmat Liviu Dragnea, după şedinţa parlamentarilor PSD.

Liderul PSD arată şi el cu degetul spre ministrul Justiţiei şi spune că acesta a greşit pentru că nu a comunicat „în mod serios” a doua zi după adoptarea Ordonanţei 13. Florin Iordache şi-a asumat însă greşeala, a spus Liviu Dragnea, iar ordonanţa a fost abrogată, transformând-o astăzi într-un proiect de lege.

F. Iordache: Un nou proiect de modificare a Codurilor penale va fi supus astăzi dezbaterii publice. Decizia privind demisia, după moţiune

Creşte nervozitatea în rândul membrilor şi simpatizanţilor PSD, a mai afirmat liderul social-democraţilor: „După ce ordonanţa a fost abrogată şi protestele continuă înseamnă că asistăm la un protest politic, după alegerile care au fost desfăşurate în mod corect (…) În continuare, fac apel la calm. Ce îmi era teamă s-a întâmplat: aseară, un grup de oameni nemulţumiţi s-a strâns la Palatul Cotroceni. Teama mea este că acolo va fi un bulgăre de zăpadă. Vreau să facem tot posibilul să nu escaladeze acest conflict în stradă pentru că nu are nimeni de câştigat”.

Bugetul de stat pe 2017 ar urma să fie adoptat până marţi seara, iar miercuri să fie dat votul pe moţiunea de cenzură a liberalilor. „Teoretic, nu am avea probleme la moţiunea de cenzură”, a mai spus liderul PSD.

Liderii PSD s-au reunit în şedinţă

Parlamentarii PSD din Camera Deputaţilor şi Senat s-au întrunit într-o şedinţă a grupurilor reunite. Participă Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu, care au promis că vor face declaraţii de presă la sfârşitul şedinţei, a transmis corespondentul TVR Andreea Dumitrescu de la Palatul Parlamentului.

Social-democraţii spun că această discuţie va fi una pur organizatorică pentru a stabili programul pentru această săptămână, însă surse susţin că discuţiile vor fi mult mai ample şi vor fi legate de protestele din ţară.

Se contutează tot mai mult două curente de opinie în PSD. Sunt mulţi din teritoriu nemulţumiţi de modul în care Guvernul şi Liviu Dragnea au procedat, prin promovarea OUG 13 care a scos lumea în stradă.

„Proteste de o amploare fără precedent în România. Sute de mii de oameni au cântat Imnul în Piaţa Victoriei. Proteste uriaşe în ţară”

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc, luni dimineaţa, şi pentru proceduri privind bugetul pe 2017 şi pentru a lua act de cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a se adresa Parlamentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite