Liviu Dragnea, despre nemulțumiții din PSD: Nu știu cât de bine le face acest scandal exagerat. Ar fi bine să se gândească şi la partid

Niciun social democrat nu se mai poate înscrie în cursa pentru funcțiile din conducerea partidului. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat în urmă cu o oră. Preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea a declarat, joi, legat de nemulţumirile exprimate de unii membri PSD în privinţa candidaturilor la Congresul din 10 martie, că nu ştie cât de bine le face "acest scandal exagerat", dar ar fi bine să se gândească şi la partid. Marius Vulpe este la sediul PSD.

08 Martie 2018, 16:02 (actualizat 08 Martie 2018, 19:42) Știrile TVR |
Președintele PSD, Liviu Dragnea, declarații despre congresul extraordinar de sâmbătă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Dacă mi-aduc aminte, tot dumnealor susţineau şi susţin în continuare ideea de democraţie internă. Unul dintre principiile fundamentale este votul. În Comitetul Executiv s-a aprobat printr-un vot covârşitor această decizie. Eu le spun foarte simplu, neştiind ce au depus, dacă au depus şi pentru ce au depus, ce funcţii, că în Comitetul Executiv de mâine se aprobă orice dosar de candidatură sau se respinge, pentru că asta este procedura utilizată de acest partid. Nu ştiu cât de bine le face lor acest scandal exagerat, dar cred că ar fi bine să se gândească şi la partidul de care zic că sunt foarte preocupaţi", a spus Dragnea, întrebat în legătură cu nemulţumirile exprimate de unii lideri potrivit cărora nu sunt lăsaţi să candideze.

Declarațiile integrale ale lui Liviu Dragnea pot fi urmărite în secțiunea VIDEO.

Acum s-a declanșat un adevărat scandal, o bună parte din social-democrații care au în prezent funcții în Biroul Politic al PSD contestă modul de selecție și de depunere a candidaturilor pentru viitorul congres și cer să li se permită să candideze pentru funcțiile de vicepreședinte și pentru cea de președinte executiv, a transmis Marius Vulpe, de la sediul PSD. Vorbim de Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD, care vrea să candideze pentru locul deținut acum de Nicolae Bădălău, funcția de președinte executiv, funcție pentrucare se va bate și actualul premier, Viorica Dăncilă, care a primit un mandat de susținere din partea organizației de București. De aasemenea, actualul secretar general adjunct Codrin Ștefănescu vrea să candideze împortiva lui Marian Neacșu, actualul secretar general al partidului și nr. 3 în PSD. Codrin Ștefănescu contestă noua modalitate de candidatură la aceste funcții, el susține că se creează premisele unei adevărate dictaturi. Lui i se alătură și Nicolae Bănicioiu, actual vicepreședinte, care vrea și el să candideze ca președinte executiv, dar și Cătălin Rădulescu, care și-a depus și el candidatura pentru o funcție de vicepreședinte regional. Toate candidaturile vor fi discutate mâine, în cadrul Comitetului Executiv.

Ecaterina Andronescu, candidată la funcția de președinte executiv: "Candidaturile reprezintă ceva care ține de viața internă a PSD-ului. Eu cred că lumea în prea mică măsură este interesată și mai degrabă de ce facem noi pentru țară".

Nicolae Bănicioiu, candidat pentru funcția de președinte executiv: "Domnul Dragnea cred că susține pe toată lumea. Inclisiv pe mine, cred că o susține și pe doamna Andronescu și sigur o susține și pe doamna Dăncilă".

Liviu Dragnea, președintele PSD: "În Comitetul Executiv de mâine se aprobă orice dosar de candidatură sau se respinge, pentru că asta este procedura utilizată de acest partid de fiecare dată. Nu știu cât bine le face dumnealor acest scandal exagerat, dar cred că ar fi bine să se gândească și la partidul pentru care zic că muncesc și de care sunt foarte preocupați".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI