Liviu Dragnea, despre încercarea Opoziţiei de a-l revoca din funcţia de președinte al Camerei: Încă o încercare disperată şi eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului

5 decembrie 2018, 16:33

„Aşa vor să ia cu japca şi Guvernul şi Parlamentul României. […] Ăsta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca şi casele din Sibiu aşa vrea sa ia cu japca şi aceste instituţii”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

”Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis”, a subliniat Dragnea, întrebat de  jurnaliști dacă are informații despre implicarea șefului statului.  Dragnea a afirmat că știe mai mulți liberali și foști social-democrați care, ”de câteva săptămâni bune se tot lăudau că îl au în spate pe Iohannis, care împinge lucrurile și că îi protejează pe toți” în încercările de demitere a Guvernului și de revocare a sa de la șefia Camerei.

Dragnea a afirmat că un deputat PNL i-ar fi spus lui Florin Iordache că are mandat de la președintele Iohannis să îi promită că, în schimbul revocării lui Dragnea de la președinția camerei Deputaților, va fi pus el președinte al PSD.

”De asemenea, o coincidență în care nu crede nimeni, chiar azi-dimineață din plenul camerei Deputaților doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată urgent la DNA pentru că era unul dintre vicepreședinții PSD ai Camerei. La doi le făcuseră cereri de revocare ca să rămână doar domnul Pirtea […] ca să rămână singurul care să conducă ședința. Au extras-o pe Carmen de aici pentru a nu fi vreo variantă de a conduce ședința Carmen”, a mai spus liderul PSD.

„E un plan făcut de Marian Neacșu cu Raluca Turcan, se lăudau de câteva zile amândoi, spuneau că este un plan de Oscar”, a mai susținut Dragnea.

Întrebat despre deputații plecați din PSD și înscriși în partidul lui Victor Ponta, liderul social-democrat a afirmat: ”E bine să i se alăture lui Ponta, e un mare bărbat politic, stă după fustele Ralucăi Turcan”.

Liviu Dragnea nu a vrut să comenteze, întrebat dacă în acest moment, fără UDMR, PSD și ALDE mai au majoritatea în Camera Deputaților.

Declarațiile lui Liviu Dragnea vin după ce liberalii au propus în ședința de plen de dimineață revocarea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților. Solicitarea PNL i-a luat prin surprindere pe deputații PSD și ALDE, prezenți în număr mic în sală, la prima oră a dimineții. De la dezbateri în contradictoriu s-a ajuns repede la un conflict în toată regula.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite