Liverpool şi Chelsea vor scrie istorie în această seară! Cele două rivale din Premier League vor disputa prima Supercupă a Europei între două echipe englezeşti

14 august 2019, 16:58

Câștigătoarea UEFA Champions League și învingătoarea din Europa League se luptă pentru titlul de regină a Europei. Liverpool este considerată favorită în confruntarea cu Chelsea, după ce a câştigat Liga Campionilor şi a învins la scor în prima etapă din Premier League, 4-1 cu Norwich , spre deosebire de echipa lui Lampard, care a pierdut cu 4-0 pe terenul lui Manchester United.

„Să rămânem lacomi! După finala Ligii Campionilor, toată lumea ne-a felicitat, a fost frumos, dar acum trebuie să o luăm de la capăt. Şi să facem lucrurile mai bine decât anul trecut. Supercupa nu e printre trofeele mele preferate, asta pentru că mereu pierdeam finala! Acum e o altă situaţie, e un trofeu important pe care ni-l dorim!”, a declarat Jurgen Klopp.

Deși nu se va putea baza pe portarul titular, Alisson, Liverpool se întoarce la Istanbul, locul unde s-a disputat cea mai frumoasă finală din istoria Ligii Campionilor. În 2005, “cormoranii” învingeau AC Milan la penalty-uri, după ce au fost conduși cu 3-0 la pauză și au revenit în actul secund.

După ce a pierdut două finale cu Chelsea ca jucător, în 2012 şi 2013, Frank Lampard are şansa să cucerească Supercupa din postura de antrenor.

„Sunt optimist pentru că eu cred în jucătorii mei! Ştiu valoarea lui Liverpool, ce manager fantastic e acolo şi ce grup de jucători, dar dacă noi vom evolua la maximum din potenţial vom învinge”, a spus managerul londonezilor.

Echipe probabile:

Liverpool: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Keïta – Mané, Firmino, Salah

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson Palmieri – Jorginho, Kovačić – Pulišić, Barkley, Pedro – Giroud

Pentru prima dată în istorie, o femeie va conduce la centru Supercupa Europei

Supercupa Europei va fi condusă pentru prima dată în istorie de o femeie. Stéphanie Frappart va arbitra partida dintre Liverpool şi Chelsea, de pe 14 august, din Istanbul.

(w620) Stephanie

Stéphanie Frappart, în vârstă de 35 de ani, a arbitrat finala Cupei Mondiale de fotbal feminin dintre Statele Unite şi Olanda, partidă ce a avut loc în luna iulie, la Lyon. De asemenea, un alt meci notabil condus la centru de franţuzoaică a fost semifinala Campionatului European de fotbal feminin dintre Olanda şi Anglia, în 2017.

Pe 14 august, la Istanbul, aceasta va arbitra pentru prima oară o partidă importantă din competiţiile de fotbal masculin, Supercupa Europei, Liverpool – Chelsea.

Pe lângă arbitrajul VAR, Frappart va fi ajutată la centru de compatrioata sa Manuela Nicolosi și de Michelle O’Neill (Irlanda). Al patrulea oficial va fi arbitrul turc Cuneyt Cakir.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă