LIVE TEXT 30 de zile de război în Ucraina. Ruşii afirmă că au încheiat prima fază a "operaţiunii" și că se vor concentra pe eliberarea completă a Donbasului. 1.081 de civili morţi și 1.707 de răniți în Ucraina

Rusia declară că prima fază a operaţiunii militare în Ucraina este încheiată şi de acum înainte se va concentra pe estul ţării. În acest moment, când războiul intră în a doua lună, liniile frontului sunt practic îngheţate, spun ucrainenii. Ruşii au început să se retragă în unele zone, după ce au suferit pierderi grele. Dar în altele, intensifică atacurile şi transformă în ruine oraşe întregi. În teatrul distrus la Mariupol au murit 300 de oameni, s-a aflat abia acum. 1.081 de civili au murit și 1.707 au fost răniți în Ucraina de la începutul invaziei.

25 Martie 2022, 06:09 (actualizat 25 Martie 2022, 23:19) Știrile TVR |

ACTUALIZARE 21.50 Președintele Volodimir Zelenski: Se spune că ministrul Apărării din Rusia a dispărut. Interesant, poate a vrut să viziteze personal Cernobîlul?

ACTUALIZARE 21.14 Demonstrație uriașă de solidaritate cu Ucraina la Varșovia.

ACTUALIZARE 20.26 Forțele Aeriene Ucrainene: Rușii au lansat un atac cu rachete pe teritoriul Comandamentului Forțelor Aeriene din Viniţa. Au fost trase în total 6 rachete de croazieră. Unele au fost doborâte de apărarea antiaeriană, altele au lovit mai multe clădiri, provocând pagube semnificative.

ACTUALIZARE 19.28 Mai multe explozii puternice s-au auzite vineri în orașul Viniţa, din vestul Ucrainei. Oamenilor li s-a recomandat să rămână în adăposturi.

ACTUALIZARE 19.22 Harta actualizată a invaziei ruşilor în Ucraina, conform serviciilor de informații britanice.

 

ACTUALIZARE 16.49 Sirene antiaeriene s-au auzit vineri după-amiază în Liov, potrivit CNN.

ACTUALIZARE 15.57 Ministerul rus al Apărării a declarat că 1.351 de soldați ruși au murit de la începutul așa-numitei sale „operațiuni militare speciale” în Ucraina, relatează agenția de presă rusă Interfax.

ACTUALIZARE 15.41 Ministerul Apărării de la Moscova anunță că armata rusă se va concentra pe eliberarea completă a Donbasului și că principalele ținte ale fazei întâi ale operațiunii au fost îndeplinite, transmite agenția rusă de știri Interfax.

ACTUALIZARE 15.22 Fragmente de rachete rusești, scoase din locuințele din Cernihiv. Imaginile au fost difuzate de serviciile de urgență ucrainene.

ACTUALIZARE 15.15 Președintele american Joe Biden a ajuns în Polonia. El se va întâlni cu refugiații ucraineni, potrivit consilierului pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan.

Imagini AICI

ACTUALIZARE 15.03 Potrivit unui raport al Statului Major al Ucrainei, Rusia transferă noi trupe în Belarus pentru a-și completa forța de asalt şi 4 nave de război rusești au intrat în Marea Azov, traversând strâmtoarea Kerci.

ACTUALIZARE 14.40 Consilierul prezidențial ucrainean Oleksii Arestovici a declarat vineri că trupele ucrainene au respins un prim atac al forțelor ruse asupra orașului Slavutich, unde locuiesc lucrătorii de la centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl. Iniţial, autoritățile locale au declarat că oraşul fusese izolat „Slavutich este complet izolat. Inamicul se află la 1,5 km de oraș”.

ACTUALIZARE 14.07 Președintele turc Recep Erdogan a declarat vineri că Ucraina și Rusia par să fi ajuns la „o înțelegere” cu privire la patru din șase subiecte discutate în timpul negocierilor, scrie CNN. Erdogan a mai spus că va vorbi cu președintele Ucrainei și cu președintele rus. „Există șase subiecte de negociere între Rusia și Ucraina, se pare că există o înțelegere între ele legat de patru subiecte”, a spus Erdogan.

"La început, Ucraina a fost blocată de această problemă, dar mai târziu, Zelenski a început să exprime că se poate retrage din calitatea de membru NATO. O altă problemă este acceptarea limbii ruse ca limbă oficială. Zelenski a recunoscut și acest lucru. Rusa este o limbă vorbită aproape peste tot în Ucraina. Nici în această privinţă nu există nicio problemă", a spus Erdogan.

Erdogan a mai spus că comentariile lui Zelenski despre necesitatea unui referendum privind compromisurile cu Rusia sunt „o dovadă de leadership inteligent”. Zelenski  a declarat luni că orice modificare constituțională care se referă la garanțiile de securitate din țară ar trebui să fie decisă printr-un referendum și nu numai de el.

ACTUALIZARE 14.05 Teroristul Girkin-Strelkov a declarat deschis eșecul „operațiunii militare speciale” din Ucraina, scrie Nexta.

ACTUALIZARE 13.39 În cadrul sancțiunilor din cauza războiului din Ucraina, iahturile oligarhilor ruși au fost confiscate pentru o sumă totală de peste 2 miliarde de dolari.

ACTUALIZARE 13.20 Coreea de Nord confirmă testarea unei rachete balistice intercontinentale Hwasong-17.

ACTUALIZARE 13.14 Orașul Cernihiv, din nordul Ucrainei, a fost efectiv blocat de forțele ruse, a declarat guvernatorul regional în această dimineață.

ACTUALIZARE 12.42 Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, a murit într-o clinică din Moscova, scrie agenția de presă rusă Ria Novosti. La scurt timp însă, preşedintele Dumei de Stat, Viaceeslav Volodin, a negat informaţia spunând că liderul Partidului Liberal Democrat este în stare gravă.

ACTUALIZARE 12.35 Primarul din Borispil spune că 20.000 de civili au fugit din oraș în apropierea aeroportului internațional de la periferia Kievului. La începutul săptămânii, el a cerut rezidenților să părăsească oraşul, spunând că va ușura, astfel, operațiunile militare, scrie The Guardian.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, a raportat că există „distrugeri serioase” după ce două rachete au lovit o unitate militară ucraineană la periferia Niproului.

ACTUALIZARE 12.29 Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut o conferință cu reporterii în această dimineață. Cele mai importante declaraţii au fost rezumate de Reuters:

  • armata rusă va înainta propuneri președintelui Vladimir Putin cu privire la modul în care țara ar trebui să-și întărească apărarea ca răspuns la consolidarea flancului estic al NATO.
  • a descris discuțiile din SUA despre „amenințarea” Rusiei despre posibilă recurgere la arme chimice ca pe o tactică de a distrage atenția de la întrebările incomode pentru Washington.
  • a refuzat să spună dacă Rusia va reconstrui orașe și orașe ucrainene precum Mariupol.
  • el a spus că sancțiunile occidentale care vizează germanul Gref, șeful celui mai mare creditor din Rusia, Sberbank, nu reprezintă o amenințare pentru sectorul bancar al țării sau pentru Sberbank.
  • „nimic îngrozitor nu se va întâmpla” dacă Rusia va fi expulzată din grupul G20 al celor mai mari economii ale lumii, deoarece lumea este mult mai diversă şi nu se rezumă doar la Statele Unite și Europa.

ACTUALIZARE 12.21 Potrivit guvernatorului din Harkov, Oleh Synyehubov, Rusia a atacat aeroportul Harkov folosind sisteme de lansare de rachete multiple. Rusia a atacat și orașul cu sistemele de lansare de rachete Grad și Uragan.

ACTUALIZARE 12.10 Viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk a anunțat vineri două rute de evacuare pentru orașul asediat din sudul Mariupol și Melitopol, scrie CNN. Coridoarele vor lega cele două orașe de Zaporijie, care se află la nord și este încă sub controlul Ucrainei.

De asemenea, este planificată o evacuare centralizată cu autobuzul din orașul Berdiansk ocupat de Rusia, a spus vicepremierul, adăugând că la intrarea în oraș sunt parcate 48 de autobuze.

Zilele trecute Ucraina a anunțat alte nouă coridoare, care deservesc orașe grav afectate din estul și nordul țării, precum și din sud. Vereşciuk nu a explicat de ce aceste coridoare nu se află şi pe lista de astăzi.

ACTUALIZARE 11.44 Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a susținut vineri că forțele ruse au distrus „cel mai mare depozit de combustibil” în apropiere de Kiev, cu o rachetă de croazieră Kalibr lansată de pe mare.

„Cel mai mare depozit de combustibil rămas al forțelor armate ucrainene, care a furnizat combustibil unităților militare din partea centrală a țării, a fost distrus”, a adăugat Konașenkov, citat de CNN.

ACTUALIZARE 11.20 Oficialii locali din Mariupol au anunţat că cel puțin 300 de persoane au fost ucise în bombardamentul din 16 martie de la Teatru.

Iniţial se credea că aproximativ 1.300 de persoane se adăposteau în clădire şi doar 150 dintre ei au şi supraviețuit ieșind de sub dărâmături imediat după atac. Surse au spus că cea mai mare parte a celor din teatru se ascunseseră sub scenă și că dărâmăturile le blocau ieșirea.

Într-o declarație de vineri dimineață, un purtător de cuvânt al consiliului orașului a declarat că are noi informaţii despre numărul morţilor din tragedie.

„Potrivit martorilor, reiese că aproximativ 300 de oameni au murit la Teatrul din Mariupol în urma unui bombardament al unei aeronave rusești. Nu vrem să credem într-un deznodământ tragic. Vrem să credem că toată lumea a reușit să scape. Dar cuvintele celor care se aflau în interiorul clădirii la momentul acestui act terorist spun altceva. Teatrul Dramatic din inima Mariupolului a fost întotdeauna semnul distinctiv al orașului. Un loc de întâlniri, un punct de referință. - Unde esti? I’m on Drama. De câte ori am auzit sau am spus această frază: ‘on the Drama’. Acum nu mai există dramă. În locul lui a apărut un nou punct de durere pentru mariupoleni, ruine care au devenit ultimul refugiu pentru sute de oameni nevinovați”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit The Guardian.

ACTUALIZARE 10.55 Ministerul britanic al Apărării, informează în analiza sa zilnică că ucrainenii au reușit să recâștige controlul asupra orașelor și pozițiilor defensive la est de Kievv până la o distanță de până la 35 km de capitală.

ACTUALIZARE 10.50 Președintele american Joe Biden și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat vineri un grup de lucru comun în efortul de a îndepărta Europa de dependența de petrol și gaze rusești.

Panelul, prezidat de reprezentanți ai Casei Albe și ai Comisiei Europene, va avea ca scop găsirea unor surse alternative de gaze naturale lichefiate și reducerea cererii generale de gaze naturale.

Statele Unite vor face demersuri pentru a furniza Europei cu cel puțin 15 miliarde de metri cubi de gaz natural lichefiat în 2022, în parteneriat cu alte națiuni, a spus Casa Albă.

Context: Dependența Europei de gazul și petrolul rusesc s-a dovedit un punct de blocaj major în eforturile occidentale de a sancţiona Moscova pentru invazia sa în Ucraina. În timp ce SUA au interzis importurile rusești de energie, Europei i-a fost mult mai dificil să-și întrerupă aprovizionarea.

De asemenea, grupul va lucra pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin reducerea emisiilor de metan și utilizarea energiei curate.

ACTUALIZARE 10.49 Trenul Allegro DIntre Sankt Petersburg și Helsinki va înceta să circule din 28 martie, transmite ziarul finlandez Helsingin Sanomat.

ACTUALIZARE 10.44 O instanță din Moscova a înregistrat un protocol în cazul „defăimării” armatei rusești de către jurnalista postului Channel One,Marina Ovsyannikova, care a arătat un afiș pacifist în timpul emisiunii de știri. Ea riscă o amendă de la 30 la 50 de mii de ruble.

ACTUALIZARE 10.33 Elveția a înghețat 6,17 miliarde de dolari din activele rușilor care se confurnctă cu sancţiuni după invazia Ucrainei, relatează Reuters.

ACTUALIZARE 10.23 650 de adăposturi anti-bombe din Kiev au fost deja conectate la Wi-Fi. Potrivit șefului transformării digitale a Kievului, Petr Olenych, montările se ridică la aproape 70% din cererile primite.

ACTUALIZARE 10.00 Banca Centrală a Rusiei a asigurat că tot aurul din rezervele valutare se află în seifurile de pe teritoriul țării, scrie Nexta.

ACTUALIZARE 09.46 Purtătorul de cuvânt al Programului Alimentar Mondial (PAM), Abeer Etefa, a declarat că Moldova este singura țară care se învecinează cu Ucraina în care PAM oferă sprijin refugiaților – ajutor care a venit la cererea guvernului, scrie The Guardian. „Capacitatea comunității locale de a continua să-i ajute pe acești oameni se va epuiza”, a spus Etefa, adăugând că PAM intenționează să acorde ajutor financiar familiilor gazdă, precum și ajutor alimentar refugiaților.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut comunității internaționale să ajute cu costul găzduirii refugiaților din Ucraina. Săptămâna aceasta, SUA au promis 30 de milioane de dolari (23 de milioane de lire sterline) Moldovei pentru a sprijini eforturile de ajutorare. Uniunea Europeană a promis anterior 90 de milioane de euro (70 de milioane de lire sterline) pentru sprijin în Ucraina și Moldova. Banii de la ambele vor merge către agențiile ONU și organizațiile locale ale societății civile.

Olga Ghilca, voluntar la Moldova pentru Pace, un grup care a început să ajute la eforturile de ajutor imediat după ce Rusia a invadat Ucraina, spune că fac tot posibilul pentru a se pregăti pentru mai mulți refugiați, dar se teme că un aflux îi va copleși.

ACTUALIZARE 09.40 Un coridor umanitar urmează să fie deschis astăzi la Mariupol, relatează Reuters. Coridorul ar fi deschis celor care pot pleca din oraş cu mașina privată. proprie.

În ultimele zile s-au convenit coridoare umanitare în mai multe zone din Ucraina, dar întotdeauna excluzând orașul-port asediat, care e devastat de săptămâni de bombardamente şi focuri ale artileriei.

ACTUALIZARE 09.14 Dmytro Afanasyev, deputat al Consiliului raional Korabelnaya a fost răpit în Herson. După ce a participat la un miting pro-Ucrainean, Dimitry și-a apărat soția, pe care ruşii au încercat să o rețină. Deputatul a fost bătut, iar la spital medicii au constatat că avea numeroase vânătăi și coaste rupte, scrie Nexta.

ACTUALIZARE 09.07 Serviciile de urgență ale Ucrainei raportează că un depozit de petrol din satul Kalinovka din nord-vestul Ucrainei a fost lovit de bombardamentele rusești și a luat foc peste noapte.

ACTUALIZARE 09.04 Procuratura ucraineană raportează că 135 de copii au murit până acum în urma invaziei Rusiei în Ucraina. „Până în dimineața zilei de 25 martie, 135 de copii au murit în Ucraina din cauza agresiunii armate a Rusiei. 184 de copii au fost răniți”, se arată într-o actualizare pe Twitter distribuită de Parlamentul Ucrainei.

ACTUALIZARE 08.47 Germania intenționează să reducă la jumătate importurile de petrol din Rusia până la jumătatea anului 2022, scrie Der Spiegel, citând Ministerul Economiei din Germania.

ACTUALIZARE 08.42 UE nu va plăti pentru gazul rusesc în ruble. Este declaraţia președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Potrivit acesteia, ordinul lui Vladimir Putin de a transfera plăți pentru combustibil în ruble rusești este un șantaj și o încercare de eludare a sancțiunilor UE.

ACTUALIZARE 07.50 Generalul de poliție ucrainean Vyacheslav Abroskin s-a oferit ca ostatic trupelor ruse în schimbul evacuării copiilor din Mariupol.

ACTUALIZARE 07.48 Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Germania nu va plăti pentru gaz și petrol în ruble, scrie Nexta. „Peste tot există contracte rigide, în care monedele cu care se face plata fac parte din contract”, a spus Scholz.

ACTUALIZARE 07.44 În timp ce liderii occidentali s-au adunat joi la Bruxelles pentru summit-uri de securitate, Coreea de Nord a lansat un nou tip de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), acesta fiind primul său test cu rază lungă de acțiune în mai bine de patru ani, scrie The Guardian.

Potrivit analiștilor, recenta serie de teste nord-coreene cu rachete sugerează că liderul țării, Kim Jong Un, încearcă să arate unei lumi din ce în ce mai turbulente că Phenianul rămâne un jucător în lupta pentru putere și influență.

ACTUALIZARE 07.40 Un oficial de rang înalt de la Pentagon spune că Rusia a rămas fără muniție ghidată de precizie și că probabil se va baza pe bombe neghidate și pe artilerie. Subsecretarul pentru politică de apărare Colin Kahl a afirmat și că nu crede că Putin dorește să aibă un conflict deschis cu NATO, scrie CNN.

ACTUALIZARE 07.34 Ciocnirile intense din Izium au lăsat o mare parte din oraș distrusă, spun oficialii orașului, în timp ce noi imagini din satelit dezvăluie amploarea devastării în orașul din estul Ucrainei. Imaginile au fost furnizate joi de Maxar Technologies.

În imagini se poate vedea un crater de aproximativ 12 metri lățime într-un câmp din zona centrală a orașului. Epava arsă a unei școli se află pe o parte a craterului şi un teren de fotbal pe cealaltă. O parte a unui spital de vizavi este de asemenea distrusă.

ACTUALIZARE 07.00 Președintele american Joe Biden urmează să anunțe astăzi creșterea transporturilor de gaze naturale lichefiate către Europa, parte a unei inițiative pe termen lung de a îndepărta continentul de energia rusă după invazia Ucrainei, scrie The Guardian.

Biden plănuiește să discute problema cu Ursula von der Leyen, șefa brațului executiv al Uniunii Europene, cu puțin timp înainte de a pleca în Polonia, etapa finală a călătoriei sale de patru zile în Europa, relatează Reuters.

La începutul acestei săptămâni, Von der Leyen a spus că „ne propunem să avem un angajament pentru provizii suplimentare pentru următoarele două ierni”. Iar Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al lui Biden, a declarat recent că administrația dorește să furnizeze rapid gazul în Europa.

Energia rusă este o sursă cheie de venit și pârghie politică pentru Moscova. Aproape 40% din gazul natural al Uniunii Europene provine din Rusia pentru a încălzi casele, a genera energie electrică și pentru industria energetică.

ACTUALIZARE 06.45 Rusia și Ucraina au făcut primul schimb oficial de prizonieri de când Moscova a ordonat trupelor să intre în Ucraina în urmă cu o lună, a spus viceprim-ministrul Ucrainei, Iryna Vereșciuk. Într-o actualizare recentă publicată pe canalul ei oficial Telegram chiar înainte de miezul nopții, ora locală, Vereshchuk a spus că ostaticii umanitari luați în Mangush au fost eliberați.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

Trupele ucrainene au respins forțele ruse din unele zone din jurul capitalei, Kiev. Trupele ruse nu au suficiente resurse pentru a-și continua ofensiva în Ucraina, a declarat Oleksander Motuzyanyk, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, dar a adăugat că trupele ruse nu au renunțat la încercarea de a înconjura și de a ocupa Kievul.

Viceprim-ministrul Ucrainei a spus că 40 de autobuze așteaptă să scoată civilii din Mariupol, dar că forțele ruse nu le lasă să treacă. Ieri ar fi trebuit să fie deschise șapte coridoare umanitare, deși Mariupol nu a fost inclus printre ele.

Ucraina a acuzat Moscova că a luat cu forța 402.000 de civili, inclusiv 84.000 de copii, din orașe ucrainene în Rusia - și și-a exprimat îngrijorarea că aceștia vor fi folosiți ca ostatici. Rusia a coroborat cifrele, dar a spus că civilii au fost evacuați de bunăvoie.

Procurorul șef al Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, a cerut unei coaliții de țări să susțină ancheta privind crimele de război din Ucraina. „Lucrurile se pot înrăutăți” dacă comunitatea internațională nu reușește să acționeze acum, a avertizat Khan.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut apel la aliații NATO să sporească sprijinul militar pentru țara sa împotriva forțelor ruse. Adresându-se liderilor prin link video, Zelenski a mulțumit țărilor pentru echipamentul defensiv furnizat Ucrainei, dar a făcut apel pentru arme ofensive. Liderul ucrainean a acuzat și Rusia că folosește arme cu fosfor.

Liderii NATO au convenit să-și consolideze apărarea în est ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Aproximativ 40.000 de militari au fost plasați pe flancul său estic împreună cu mijloace aeriene și navale importante, iar patru noi grupuri de luptă vor fi trimise în Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România.

SUA și aliații săi au anunțat noi sancțiuni împotriva a peste 400 de elite și instituții ruse. Printre cei sancționați s-au numărat Camera inferioară a parlamentului Rusiei, Duma și 328 dintre membrii săi. Departamentul de Trezorerie al SUA a emis, de asemenea, îndrumări, avertizând că autoritățile americane pot impune sancțiuni asupra tranzacțiilor în de aur care implică Rusia.

Biden a spus că China înțelege consecințele economice care ar urma dacă ar oferi ajutor Rusiei în războiul cu Ucraina. Adresându-se reporterilor la Bruxelles, președintele SUA a spus că alianța NATO nu a fost niciodată mai unită decât este astăzi.

Liderii G7 au declarat că sunt hotărâți să impună  sancţiuni dure Rusiei și sunt gata să aplice măsuri suplimentare „după cum este necesar”. Într-o declarație comună, aceștia au condamnat „războiul la alegere” al lui Vladimir Putin și agresiunea sa „nejustificată, neprovocată și ilegală” în Ucraina.

Se așteaptă ca administrația Biden și Uniunea Europeană să anunțe o inițiativă majoră de direcționare a transporturilor de gaze naturale lichefiate către Europa în timpul vizitei președintelui SUA la Bruxelles săptămâna aceasta, a raportat Washington Post, citând trei oficiali americani familiarizați cu planul.

Rusia a fost lovită de 65 noi sancțiuni de către Regatul Unit, care vizează „industrii și persoane strategice cheie”. Printre cei afectați s-au numărat șase bănci și o companie de apărare care produce drone, precum și Grupul Wagner, despre care Marea Britanie a spus că ar fi fost însărcinat cu asasinarea președintelui ucrainean, Volodymyr Zelenskiy.

Regatul Unit și aliații vor „intensifica” ajutorul către Ucraina, a spus Boris Johnson în urma unei întâlniri a liderilor G7. Regatul Unit va trimite încă 6.000 de rachete și va oferi 25 de milioane de lire sterline în finanțare forțelor armate ale Ucrainei, a spus el, cu un kit furnizat „în cantitatea și cu calitatea” necesare Ucrainei pentru a se apăra împotriva „vecinului său agresor”.

Adunarea generală a Națiunilor Unite a votat cu o majoritate covârșitoare pentru a cere Rusiei să oprească imediat războiul împotriva Ucrainei și să ofere mai mult acces la ajutor și protecție civilă în Ucraina. Rezoluția a primit 140 de voturi pentru și cinci voturi împotrivă - Rusia, Siria, Coreea de Nord, Eritreea și Belarus - în timp ce 38 de țări s-au abținut.

Papa Francisc a criticat dur ţările care au crescut cheltuielile pentru apărare după invadarea Ucrainei de către Rusia, calificând-o drept „nebunie”. El a spus că conflictul din Ucraina este un produs al „vechii logici a puterii care încă domină așa-zisa geopolitică” și că răspunsul real nu a fost mai multe arme și mai multe sancțiuni.

Alexander Lukașenko, liderul autoritar al Belarusului, a avertizat că o propunere poloneză de a desfășura o forță vestică de menținere a păcii în Ucraina ar putea declanșa „al treilea război mondial”. Lukașenko, care a permis Rusiei să folosească teritoriul Belarusului pentru a trimite trupe în Ucraina, a declarat joi că dacă propunerea Poloniei va fi acceptată „va însemna al treilea război mondial”.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 28°C 27°C
CLUJ 29°C 30°C
CONSTANTA 30°C 28°C
CRAIOVA 33°C 35°C
BRASOV 29°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI