Liturghie după noile reguli în bisericile ortodoxe din țară

24 mai 2020, 20:32

În localitatea Bistrița din județul Neamț, oamenii au ajuns la biserică dimineața, ca de obicei, pentru slujba de duminică. În curte au fost făcute marcaje pentru ca enoriaşii să stea la distanţă. Iar mulţi dintre credincioşi, care vor să se împărtăşească, nu cred că schimbarea linguriţei ar fi necesară.

Zeci de credincioşi au participat şi la slujba oficiată la Catedrala mitropolitană din Timişoara. Mai puţini decât înainte de pandemie.

Liturghia de duminică ar fi trebuit oficiată în fața catedralei mitropolitane din Timișoara. Dar vremea nefavorabilă a mutat slujba în interior. Credincioșii au păstrat distanța și au purtat mască.

Slujba s-a ţinut, însă, fără participarea corului, format din 40 de persoane. Iar numărul preoţilor a fost redus la 3 prelaţi şi 2 diaconi. Anafura a fost împărţită în pacheţele individuale pentru fiecare credincios şi nu s-a oficiat impărtăşania în grup. Patriarhia ortodoxă română a recomandat ca euharistia să se dea doar în particular, în cazuri de forţă majoră.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite