Litoralul, între cifre şi realitate. Turiștii sunt dezamăgiți de ceea ce găsesc pe litoralul românesc

4 august 2017, 21:11

Toţi turiştii pleacă entuziaşti în vacanţă pe litoralul românesc. Sunt tot mai mulţi, sute de mii în fiecare lună. Planurile de acasă nu se potrivesc decât prea puţin cu ceea ce găsesc la destinaţie.

Chiar şi în Mamaia, cea mai în vogă dintre staţiuni, dezamăgirea înlocuieşte cheful de distracţie sau relaxare.

Şi pe plaje, în multe zone, turiştii, în loc să se bucure de briza mării, îndură mirosul greu al gunoiului colectat direct pe nisip sau în coşuri improvizate.

Conform statisticilor, cifrele de afaceri aproape s-au dublat în ultimii ani, iar profitabilitatea a avut o creştere şi mai consistentă. Însă investiţiile sunt tot prea puţine.

Cine vrea să aibă parte de mai multă linişte, merge în sudul litoralului. În ultimii ani, unii patroni au ridicat complexuri all inclusive, care sunt mai tot timpul pline.

Turiştii preferă să scoată mai mulţi bani din buzunare, dar să se relaxeze la piscină.

Cei care vin pe litoral sunt nemulţumiţi de imaginea dezolantă de care au parte când ies la plimbare în afara complexurilor unde sunt cazaţi. Clădirile fantomă şi infrastructura distrusă există la tot pasul.

Statisticile arată că turismul românesc se află sub potenţial şi ocupă ultimul loc în UE în privinţa încasărilor la nivel de produs intern brut. România raportează 1 la sută din PIB, iar Malta, Cipru şi Croaţia, peste 12 la sută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite