Lista miniștrilor „remaniabili” din guvernul Tudose

10 octombrie 2017, 19:24

Mihai Tudose a dat ca sigură plecarea a 3 miniştri: vicepremierul Sevil Shhaideh, care a şi solicitat în guvern sesizarea Curţii Constituţionale pentru că DNA anchetează dosarul Belina, Rovana Plumb şi Viorel Ilie. Acesta din urmă face parte din ALDE.

„Am sentimentul, din ceea ce s-a întâmplat, că cel care dorește ruperea coaliţiei este chiar primul ministru Mihai Tudose (…) ALDE nu intenţionează să îşi retragă ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul”, a subliniat Varujan Vosganian, vicepreședinte al formațiunii.

Tudose ar vrea să schimbe şi alţi miniştri, pe motiv de lipsă de performanţă. Ar putea fi vorba despre Răzvan Cuc, de la Transporturi, pe care l-a criticat constant.

Unele surse îl dau plecat din guvern şi pe ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

Şi Liviu Pop, de la Educaţie, ar putea fi schimbat, după cum el însuşi mărturisea săptămâna trecută, în faţa profesorilor.

Pe lista remanierii s-ar putea afla şi ministrul Sănătăţii, luat deseori la rost de premier în şedinţele guvernului.

Cabinetul Tudose şi-a început mandatul în iunie. La mijlocul lunii trecute, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a fost nevoit să plece din guvern în urma unor zvonuri legate de lipsa banilor de salarii şi pensii pentru cei din armată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă