Lista lui Cîţu o provoacă pe Firea

18 ianuarie 2020, 19:51

Ministrul Finanțelor Publice a lansat, într-o postare pe rețele de socializare, un tir de acuzații la adresa Gabrielei Firea.

Florin Cîţu susține că Primăria Capitalei ar fi umflat artificial schemele de personal, că a înființat companiile municipale pentru sinecuri politice și ar fi finanțat programe de asistență socială care erau în responsabilitatea primăriilor de sector.

Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019!!! Salariul mediu net s-a triplat și este aproape dublu față de salariul mediu net din sectorul privat” – Florin Cîţu, ministrul Finanţelor.

Gabriela Firea a reacționat imediat la aceste acuzații.

Mă autodenunț: am folosit bugetul Capitalei pentru oameni – ceea ce dumnealui numește în „scop electoral” – Gabriela Firea, primar general

Însă cea mai gravă acuzație lansată de ministrul Finanțelor este cea legată de posibila deturnare a sumelor destinate subvenției pentru energia termică.

În 2019 PMB nu a mai avut bani să plătească subvenția pentru energie termică, deși o primește de la bugetul de stat (…) Primarul general ne-a dat dovada supremă a incompetenței și iresponsabilității și s-a împrumutat de 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenția…” – Florin Cîţu, ministrul Finanţelor.

Primarul Capitalei a amânat un răspuns pentru aceste acuzații preferând să lanseze un atac politic.

Vor din nou unul de-al lor la Primărie, să facă ce știu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puțin pentru cetățeni! Voi organiza o conferință de presă și voi răspunde punctual aberațiilor transmise de ministrul de Finanțe – primul speculant pe curs al țării!” – Gabriela Firea, primar general

Conflictul dintre primarul Capitalei și Executiv s-a declanșat după aprobarea bugetului pentru acest an. Gabriela Firea s-a plâns atunci că Bucureștiul a primit mai puțini bani față de cât a solicitat primăria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă