Lista de miniștri, votată în CExN al PSD. Premierul desemnat Mihai Tudose: Prioritatea va fi implementarea programului de guvernare

28 iunie 2017, 08:37

Un vicepremier în plus, mai bine de jumătate dintre miniștrii guvernului Grindeanu, inclusiv cei cu zero realizări la evaluare și schimbări în ministere-cheie, precum cele de Finanțe, Apărare și Educație. Așa arată guvernul Tudose, care joi merge în plenul parlamentului pentru a primi votul de învestitură. Intră pentru prima oară în guvern doi oameni de încredere ai lui Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu și Mihai Fifor.

Premierul desemnat Mihai Tudose și cabinetul său merg joi în Parlament să își prezinte programul și să primească votul de învestitură.

Miniștrii vor fi audiați în comisiile de specialitate începând cu ora 8 dimineața, iar ședința în plen va avea loc la ora 15.00. Coaliția merge la vot fără emoții, pentru că și UDMR și-a anunțat susținerea. Seara, premierul și miniștrii vor depune jurământul la Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

ORA 14:30 „Nu am sentimentul că am câștigat vreun premiu, dimpotrivă, am fost desemnat să mă duc să muncesc pentru țară. Prioritatea va fi implementarea programului de guvernare, cu un control politic foarte strict – aproape săptămânal, pentru început, până recuperăm întârzierile. Vom implementa câteva măsuri noi, la care s-a lucrat în ultimele două săptămâni. Iar de acum, toți membrii Guvernului vor raporta ceea ce fac, în primul rând, prin fapte și nu doar prin declarații”, a afirmat premierul desemnat Mihai Tudose, într-o conferință de presă comună cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

ORA 14:20 „Am propus colegilor noștri o funcție nouă în Guvernul României: un vice prim-priministru fără portofoliu, în persoana domnului Marcel Ciolacu”, a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea și a prezentat lista de miniștri din Cabinetul Mihai Tudose.

ORA 14:00 S-a votat lista de miniștri. A fost o singură abținere, a transmis corespondentul TVR Andreea Dumitrescu, pentru Telejurnal.

ORA 13:20 Nume noi în Cabinetul Mihai Tudose:

  1. Marcel Ciolacu – vicepremier, fără portofoliu
  2. Ministerul Finanțelor – Ionuț Mișa
  3. Ministerul Economiei – Mihai Fifor
  4. Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu
  5. Ministerul pentru Afaceri Europene – Victor Negrescu
  6. Ministerul Apărării Naționale – Adrian Țuțuianu
  7. Ministerul  Comunicațiilor – Lucian Șova
  8. Ministerul Educației – Liviu Pop
  9. Ministerul pentru IMM-uri – Ilan Laufer
  10. Ministerul Apelor și Pădurilor – Doina Pană
  11. Ministerul Cercetării și Inovării – Lucian Georgescu
  12. Ministrul delegat pentru Dialog Social – Gabi Petrea.

Își păstrează portofoliile:

  1. Sevil Shhaideh – vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale
  2. Grațiela Gavrilescu – vicepremier și ministru al Mediului
  3. Tudorel Toader la Ministerul Justiției
  4. Carmen Dan la Ministerul Afacerilor Interne
  5. Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Muncii
  6. Rovana Plumb – ministru delegat al Fondurilor Europene
  7. Toma Petcu la Ministerul Energiei
  8. Răzvan Cuc rămâne la Tranporturi
  9. Florian Bodog – la Sănătate
  10. Petre Daea – Ministerul Agriculturii
  11. Mircea Titus Dobre – la Turism
  12. Teodor Meleșcanu – ministrul Afacerilor Externe
  13. Marius Alexandru Dunca – la Ministrul Tineretului
  14. Andreea Păstârnac – ministru pentru Românii de Pretutindeni
  15. Viorel Ilie -ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

ORA 13:00 Potrivit informațiilor noastre, președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, și-ar fi exprimat nemulțumirea în această ședință și a mers într-atât de departe încât să spună că regretă faptul că nu a rămas Guvernul Grindeanu, în continuare, în funcție.

Declarația lui Nicolae Bădălău, aici.

Noi nume apar pe lista de miniștri, transmite corespondentul TVR Andreea Dumitrescu.

ORA 12:30 A început ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

ORA 12:00 Lista noului cabinet este gata, toți sunt membri PSD sau ALDE, cu câteva modificări la câteva ministere, a anunțat Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD, înaintea CExN, notează Agerpres. „Sunt și doamne și domni miniștri care își păstrează portofoliile, sunt și doamne și domni miniștri noi în acest cabinet. Așa este și normal”, a declarat Gabriela Firea.

ORA 11:00 Nume noi apar de la o oră la alta. Dacă ieri aveam o listă, astăzi sunt noi informații care se adugă pe această listă. Se poartă încă discuții și se fac analize chiar înainte de ședința oficială a Comitetului Executiv al PSD, a transmis corespondentul TVR Andreea Dumitrescu.

„Lia Olguța Vasilescu, la TVR: Vor fi foarte mulți miniștri schimbați. Sorina Pintea nu va fi ministru al Sănătății”

Se prefigurează un guvern nou cu miniştri vechi. Sevil Shaideh, Olguţa Vasilescu şi Carmen Dan se regăsesc şi în noul Executiv. Își vor păstra mandatul inclusiv miniștri care la evaluarea ce a declanșat oficial moțiunea de cenzură nu au avut nici o realizare sau foarte puține. Și ALDE își va păstra cei patru miniștrii pe care îi are.

„Guvern nou, cu miniștri vechi. Liviu Dragnea: E posibil ca structura să nu se schimbe”

După ce lista cu Guvernul va fi definitivată și votată în Comitetul Executiv al PSD va fi trimisă la Parlament. Miniștrii propuși trebuie să fie audiați de comisiile de specialitate. Apoi întregul guvern merge în plenul reunit al Camerei și Senatului pentru votul de învestitură. Iar în final, miniștrii depun jurământul la Cotroceni și își preiau oficial mandatele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite