Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: Turcia, Israel și SUA intră în zona roșie, Bulgaria rămâne în zona verde. Excepţii de la carantină pentru delegaţiile de artişti şi sportivi

12 august 2021, 21:09

Olanda, în schimb, a ieşit de pe lista roşie şi a ajuns în zona galbenă ca urmare a scăderii numărului de infectări. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, care intră în vigoare din 15 august.

În zona roşie, pe lângă Turcia, mai intră Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica şi Sint Maarten.

Potrivit Hotărârii nr. 59 a CNSU, în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Olanda, Malta, Kuweit şi Panama; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda şi Saint Lucia.

De asemenea, în zona verde au intrat: Luxemburg, Oman şi Zimbabwe.

Prin Hotărârea nr.59 a CNSU s-a decis abrogarea articolului 9 din H CNSU nr. 43/2021 care prevede excepţii de la măsura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud şi India.

Totodată, s-a dispus exceptarea de la măsura carantinei a membrilor delegaţiilor sportive, precum şi a artiştilor şi staffului acestora care sosesc în România pentru participarea la competiţii sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, inclusiv a cetăţenilor străini sau apatrizi, din ţări aflate în zona roşie de risc epidemiologic, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competiţiilor sau, după caz, evenimentelor menţionate.

Cei care au peste 16 ani şi nu sunt vaccinaţi anti-covid şi intră în România din ţări aflate pe lista Roşie trebuie să stea în carantină. În schimb, dacă vin dintr-o ţară aflată pe lista galbenă, pot scăpa de carantină, dacă prezintă un test negativ anti-covid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite