Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Suedia, în zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină. Suedia a ajuns pe lista statelor din zona galbenă.

04 Decembrie 2020, 14:48 (actualizat 04 Decembrie 2020, 14:54) |
Testare coronavirus / FOTO: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri Hotărârea numărul 56, ale cărei principale prevederi sunt: actualizarea listei statelor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, posibilitatea redeschiderii piețelor agroalimentare organizate în spații închise și actualizarea condițiilor de instituire a măsurii carantinei pentru persoane.

Statele din zona galbenă sunt: Georgia, Serbia, Luxemburg, Muntenegru, Croația, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Liechtenstein, Austria, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Curasao, Polinezia Franceza, Suedia, Macedonia de Nord,

Portugalia, Elveția, Polonia, Iordania, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Kosovo și Danemarca.

Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină.

Decizia mai prevede propunerea ca membrii birourilor electorale, personalul tehnic-auxiliar al acestora, candidații, persoanele acreditate și alte persoane implicate în organizarea alegerilor, precum și persoanele care le asigură transportul înspre și dinspre sediile secțiilor de votare, birourile electorale de circumscripție sau ale oficiilor electorale, fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020 ora 23.00 – 07.12.2020 ora 05.00.

De asemenea, pentru a înlesni exercitarea opțiunii electorale, se propune ca, la nivelul național, circulația persoanelor să fie permisă în perioada 06.12.2020 ora 05.00 – 07.12.2020 ora 01.00, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 5°C
IASI -2°C 3°C
CLUJ -6°C -1°C
CONSTANTA 0°C 2°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV -4°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI