Lise Davidsen și Freddie De Tommaso susțin un concert caritabil la Opera Națională București. Se strâng bani pentru pacienții care suferă de cancer

10 mai 2022, 15:01

Daniel Jinga, directorul Operei Naționale din București: „Eu însumi am fost sensibilizat ca om pentru că tatăl meu a murit de cancer și știu ce înseamnă când o persoană dragă ți se stinge în brațe.”

Lise Davidsen, soprană: „Pentru noi, artiştii, şi pentru industria muzicii clasice, este important să ridicăm ochii şi să privim dincolo de ceea ce facem zi de zi, să ajutăm acolo unde putem ajuta şi cu ce putem ajuta. În cazul nostru, susţinem acest concert în speranţa că oamenii vor fi mai receptivi şi în viitor vor strânge bani pentru această cauză.”

Freddie De Tommaso, tenor: „Câteodată oamenii pot deveni ignoranţi dacă îşi văd doar de activitatea lor şi de viaţa lor de zi cu zi. Aşa cum a spus şi Lisy, deschideţi ochii şi priviţi în ansamblu!”

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii: „Sper să fie foaret puternic semnalul pe care îl dă Opera din București. Ministerul Culturii va pune la dispoziție scenele sale ori de câte ori e nevoie pentru aceste cauze.”

Tenorul anglo-italian Freddie De Tommaso și celebra soprană Lise Davidsen vor susține Concertul de Gala Extraordinar de la Opera Naţională Bucureşti, organizat în beneficiul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi, de la ora 18.30.

José Miguel Pérez Sierra va dirija Orchestra și Corul Operei Naționale București (maestru de cor: Daniel Jinga), iar conceptul regizoral îi aparține lui Rareș Zaharia.

Institutul Regional de Oncologie Iași este singurul institut public din România mono specializat în diagnosticarea și tratamentul cancerului, construit și dotat la standarde europene după 1990.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite