Lipsesc medicamentele pentru bolile tiroidiene. Medicii endocrinologi cred că furnizorii refuză să aducă produsul până când ministerul nu aprobă un preţ mai mare. Ce promit autoritățile

Lipsa unui medicament prescris bolnavilor de tiroidă a dus la dispariţia din farmacii şi a produsului echivalent. De cel puţin o lună, oamenii au găsit cu greu sau deloc medicamentele de care au nevoie. În unele oraşe, comprimatele lipsesc cu desăvârşire, în timp ce în altele se mai găsesc sporadic. Potrivit medicilor, pe termen lung, lipsa tratamentului poate afecta serios viaţa pacienților. Autorităţile promit că, din 18 martie, medicamentele vor ajunge în farmacii.

07 Martie 2020, 16:43 Știrile TVR |
Lipsesc medicamente pentru bolile tiroidiene
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În farmaciile din Craiova, unul dintre medicamentele prescrise pentru afecțiunile tiroidiene nu se mai găseşte deloc încă din toamnă.

În lipsa lui, la recomandarea medicilor, pacienții au luat un medicament asemănător, iar stocurile s-au epuizat.

Medicii endocrinologi cred că, probabil, furnizorii refuză să mai aducă produsul până când ministerul nu aprobă un preţ mai mare cu care acesta să fie vândut în farmacii.

Nici bolnavii din București nu mai găsesc medicamentele.

Autoritățile promit că în următoarele zile farmaciile vor fi aprovizionate.

Anca Crupariu, Agenţia Naţională a Medicamentului: "Noi credem că problema a fost generată de faptul că un alt medicament a lipsit câteva luni de pe piaţă și vestea bună este că, probabil începând cu 18 martie, după estimările companiei farmaceutice care deţine autorizaţia, medicamentul va fi disponibil în farmacii".

În ultimii 6 ani s-a triplat numărul celor care suferă de afecțiuni tiroidiene. Acestea pot apărea la orice vârstă.

Femeile sunt cele mai afectate, dar în ultimii ani au început să apară cazuri mai multe și în rândul bărbaților, subliniază medicii. Din ce în ce mai mulți copii au și ei probleme cu tiroida!

Cele mai multe cazuri de boli endocrine se întâlnesc la românii care trăiesc în regiunile subcarpatice.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI