Lipsa gardurilor de protecție, pericol mortal pe drumurile naționale

Îndoite, ruginite sau... inexistente. Multe parapete care ar trebui să străjuiască marginile drumurilor, mai ales în zonele periculoase, sunt lăsate în paragină de ani de zile. Autorităţile indică de fiecare dată că problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, kilometri întregi de şosea rămân fără protecţie. Fie din cauza accidentelor, fie din cauza furturilor.

10 Octombrie 2017, 18:52 (actualizat 10 Octombrie 2017, 22:04) |
Atenție, drum periculos!
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Drumul naţional 15, între Bicaz şi Poiana Teiului. O şosea intens circulată, mai ales de către turişti. Asfaltul este plin de găuri sau de plombe degradate. Nu s-au făcut reparaţii capitale de ani de zile, iar parapetele îşi arată vârsta venerabilă. Pe cele din metal le-a mâncat rugina, iar cele de beton pur şi simplu au dispărut. Au rămas din loc în loc stâlpii care arată că odinioară a existat protecţie.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de drumuri, în acest moment există parapete doar pe jumătate din drum.

Alt drum de interes turistic, acelaşi dezinteres al autorităţilor. Şoseaua care leagă Sibiul de staţiunea Păltiniş, plină de serpentine, nu are parapete de protecţie pe porţiuni întregi.

Autorităţile indică faptul că drumul a fost recent asfaltat, iar acum se lucrează la măsurile de protecţie.

La sfârşitul săptămânii trecute, 4 persoane şi-au pierdut viaţa în Caraş Severin după ce au căzut cu maşina în Dunăre, într-o zonă fără parapete. Şefii de la direcţiile de drumuri din Orşova şi Timişoara şi-au pierdut funcţia după ce ministrul Transporturilor a aflat că existau parapete pe stoc, dar nu fuseseră montate în zona periculoasă unde s-a produs accidentul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI