Linii verzi de tramvai în sectorul 5 al Capitalei

Ce-i lipsea sectorului 5? Gazon între şinele de tramvai. E modalitatea prin care primăria vrea să dea un aspect ecologic zonei. Unii bucureşteni cred că este o idee bună, alţii spun însă că pe lista de priorităţi, pentru cel mai sărac sector din Capitală ar trebui să se regăsească alte lucruri. Nu avem explicaţii de la cei care au venit cu propunerea, deocamdată.

06 Noiembrie 2017, 08:03 (actualizat 06 Noiembrie 2017, 09:01) |
Linii verzi de tramvai în sectorul 5
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În viitor, alta ar putea fi priveliştea pe Calea Rahovei, Calea Ferentari, Șoseaua Alexandriei sau Calea 13 Septembrie. În locul pietrelor dintre șine de la anul va apărea gazon. Inițiativa primăriei i-a descumpănit pe unii locuitori. Dar este pe placul altora.

Izolarea termică a blocurilor, crearea locurilor de parcare și curățenia ar trebui să aibă prioritate, spun bucureștenii din sectorul 5.

Potrivit proiectului, aproape 5 kilometri de linii de tramvai ar urma să-și schimbe aspectul.

Am cerut explicații primarului sectorului 5. Și încă așteptăm un răspuns, inclusiv în ceea ce privește costurile.

Ideea primăriei sectorului 5 de a planta gazon pe linia de tramvai nu este o noutate pentru Bucureşti. În Capitală, în alte sectoare, spre exemplu, în sectorul 3 sau în sectorul 6 există deja sute de metri de şină pentru tramvai pe care a fost plantat gazon.

În timp ce la noi cetățenii sunt uşor reticenţi la astfel de iniţiative, în oraşe precum Lyon, Nisa, Frankfurt, Barcelona sau Varşovia liniile verzi de tramvai fac parte demult din peisajul urban.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI