Linie telefonică pentru o slujbă mai bună. Specialiştii vin în ajutorul celor care nu ştiu să îşi facă CV-ul

15 iunie 2018, 11:57

De mai bine de 10 ani, cei mai căutaţi candidaţi pe piaţa muncii sunt muncitorii necalificaţi. Recrutarea lor este, însă, dificilă pentru că mulţi au plecat în străinătate. Iar cei care au rămas nu au prea multe abilităţi tehnice, aşa că nu ştiu unde să caute un loc de muncă sau cum să îşi scrie CV-ul. Pentru ei, angajatorii au găsit soluţii adaptate.

La capătul liniei telefonice veţi găsi un consilier gata să vă ajute pe durata întregului proces de recrutare. De la completarea CV-ului până la identificarea job-urilor care sunt compatibile cu nivelul de pregătire pe care îl aveţi.

Completarea datelor durează în medie 15 minute, apoi fiecare candidat poate aplica pentru locul de muncă pe care îl consideră potrivit. În două săptămâni de la lansare, sute de români au sunat deja să afle detalii despre cum pot fi recrutaţi.

„Majoritatea sunt tineri la început de drum, cei care au terminat acum un liceu sau o facultate sau persoanele peste 40 care vor să îşi caute un loc de muncă”, spune Anca David, analist servicii clienţi.

“Noi am decis să îi ajutăm atât pe angajatori cât şi pe viitorii angajaţi, astfel încât să unim cererea de joburi din online cu oferta de candidaţi care există în mediul offline”, a explicat Bogdan Badea, directorul unei companii de recrutare online.

Alte sectoare care se confruntă cu deficit de personal sunt industria IT şi domeniul vânzărilor. Procesul de recrutare este din ce în ce mai lung. Jumătate dintre companii caută un angajat între 30 şi 60 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite