Linie telefonică de ajutor pentru persoanele care au probleme de anxietate, depresie sau de comunicare cu copilul. Interviu cu medicul Radu Teodorescu

Linie de ajutor, Help Line, disponibilă la numărul de telefon (031) 9103, zilnic, între orele 10 și 19, pe durata pandemiei de COVID-19,  pentru persoanele care au dificultăți în a gestiona problemele de anxietate, depresie sau de comunicare cu copilul. La inițiativă Spitalulului "Prof. Dr. Al. Obregia", specialiștii oferă consiliere pentru anxietate și alte probleme psihologice ce pot apărea în contextul situației actuale.

23 Aprilie 2020, 18:54 (actualizat 23 Aprilie 2020, 19:04) |
Dr. Radu Teodorescu

"Consilierea telefonică este o formă de consiliere psihologică, nu se substituie tratamentului psihotrop pe care eventual îl urmați și nici nu înlocuiește o forma de psihoterapie în care sunteți implicat în mod curent. Puteți contacta unul dintre consilierii noștri la telefonul afișat mai sus", se arată în Comunicatul spitalului.

Un interviu marca TVR, despre acest subiect, dar și despre suferință, credință, singurătate, moarte, cu dr. Radu Teodorescu,  medic coordonator, Compartimentul de Psihiatrie Comunitară şi reintegrare psihosocială. Meloman și cititor împătimit, preşedinte al Asociaţiei Române de Terapii Comportamentale şi Cognitive, după o formare de 3 ani în psihoterapie, la Paris, a ales să revină în România. Acum el ne spune "să încercăm, fie și pentru 5 minute, să trăim cerul, soarele, florile, păsările, să trăim totul". Dialogul a avut loc în livada înflorită a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV).

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 12°C
IASI 8°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 6°C 9°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI