Linia ferată spre Otopeni, blocată de un litigiu pentru o curte privată. Construcția liniei ar trebui să fie gata în mai, cu o lună înainte de Euro 2020

4 martie 2020, 20:53

Cel mai mare aeroport al țării, „Henri Coandă”. Accesul auto pe artera principală, dinspre București, este închis pe toată durata acestei luni. Traficul este deviat spre intrarea folosită de șoferii care vin de la Ploiești.

Sunt restricții de circulație și în curtea interioară, unde muncitorii lucrează în ritm alert la calea ferată care va lega aeroportul de București.

Construcția liniei de tren, lungă de 3 kilometri, ar trebui să fie gata în mai, cu o lună înainte de Euro 2020. Cu toate acestea, autoritățile încă nu au pus la dispoziția constructorului tot amplasamentul. Lipsește o porțiune de 120 de metri pătrați.

Suprafața unei curți pe care autoritățile vor să o exproprieze este în continuare în litigiu. Din acest motiv, constructorul nu poate construi aici până când nu va fi o decizie definitivă și irevocabilă a instanței.

Proprietarul imobilului vrea să fie expropriat complet, nu doar pentru curte, și spune că autoritățile îl ignoră în continuare. Asta deși au ajuns la un acord cu vecinii săi cu care aveau litigii – proprietarul unui hotel și omul de afaceri Ion Țiriac.

Investiția pentru această legătură feroviară este în jur de 80 de milioane de euro. Întregul proiect riscă să rămână blocat din cauza unei singure proprietăți care nu poate depăși câteva sute de mii de euro.

Termenul stabilit în contract de autorități și constructor pentru finalizarea legăturii feroviare este luna august, după sfârșitul Euro 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Linia Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Traficul feroviar spre şi dinspre aeroportul Otopeni a fost reluat