Lindt a câştigat într-o instanţă elveţiană un proces intentat pentru iepuraşii săi de ciocolată

Iepuraşii de ciocolată înveliţi în staniol ai companiei Lindt & Spruengl merită să beneficieze de o protecţie împotriva produselor imitatoare, a decis joi cea mai înaltă instanţă elveţiană, care a ordonat lanţului german de magazine Lidl să oprească imediat vânzarea unor produse similare în Elveţia şi să distrugă stocurile existente cu astfel de produse, informează Reuters.

29 Septembrie 2022, 15:30 (actualizat 29 Septembrie 2022, 15:41) Știrile TVR |
Lindt, iepuraș de ciocolată

Un sondaj comandat de Lindt a arătat că Iepuraşul de Paşte comercializat de acest producător de ciocolată este un produs foarte bine cunoscut de publicul larg, a precizat Tribunalul Federal din Elveţia, adăugând că două produse existente pe piaţă prezintă o probabilitate mare de confuzie, deşi există anumite diferenţe în raport cu produsul original creat de Lindt.

Decizia de joi a răsturnat astfel sentinţa pronunţată de Tribunalul Comercial elveţian împotriva companiei Lindt, care era în favoarea a două unităţi din Elveţia ale grupului Lidl anul trecut, ordonând totodată lanţului german de magazine să distrugă stocul său actual de iepuraşi din ciocolată.

Lindt, un producător elveţian de ciocolată premium, s-a luptat în mai multe instanţe de judecată în ultimii ani pentru a-şi proteja unul dintre cele mai bine vândute produse ale sale.

 

Tribunalul Federal al Germaniei a decis anul trecut că nuanţa aurie a staniolului în care sunt comercializaţi iepuraşii de ciocolată produşi de Lindt beneficiază de o protecţie a mărcii comerciale.

 

 

sursa agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI