Lindt a câştigat într-o instanţă elveţiană un proces intentat pentru iepuraşii săi de ciocolată

Lindt iepuraș de ciocolată
Lindt iepuraș de ciocolată
29 septembrie 2022, 15:30

Un sondaj comandat de Lindt a arătat că Iepuraşul de Paşte comercializat de acest producător de ciocolată este un produs foarte bine cunoscut de publicul larg, a precizat Tribunalul Federal din Elveţia, adăugând că două produse existente pe piaţă prezintă o probabilitate mare de confuzie, deşi există anumite diferenţe în raport cu produsul original creat de Lindt.

Decizia de joi a răsturnat astfel sentinţa pronunţată de Tribunalul Comercial elveţian împotriva companiei Lindt, care era în favoarea a două unităţi din Elveţia ale grupului Lidl anul trecut, ordonând totodată lanţului german de magazine să distrugă stocul său actual de iepuraşi din ciocolată.

Lindt, un producător elveţian de ciocolată premium, s-a luptat în mai multe instanţe de judecată în ultimii ani pentru a-şi proteja unul dintre cele mai bine vândute produse ale sale.

 

Tribunalul Federal al Germaniei a decis anul trecut că nuanţa aurie a staniolului în care sunt comercializaţi iepuraşii de ciocolată produşi de Lindt beneficiază de o protecţie a mărcii comerciale.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite