TELEJURNAL REGIONAL

Limitarea accesului ATV-urilor, a motocicletelor și mașinilor de teren pe pășunile alpine și în păduri - măsuri cerute consiliilor locale din Caraș Severin

ATV-urile, motocicletele şi mașinile de teren fac legea în zonele montane din Caraș-Severin, deși există prevederi legale care restricționează accesul motorizat pe pășunile alpine sau în păduri. Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a solicitat autorităţilor locale să ia măsuri pentru restricţionarea accesului cu mijloace motorizate în zonele montane.

30 Decembrie 2020, 11:46 (actualizat 30 Decembrie 2020, 12:02) |
Reguli noi pentru ATV-uri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Președintele Consiliului Județean a propus ca toate consiliile locale să aprobe regulamente cu condiţii clare privind circulaţia vehiculelor motorizate pe drumurile publice din staţiunile montane, pentru a pune punct practicilor care afectează mediul înconjurător.

Noile regulamente vor fi aduse la cunoștința turiştilor şi a proprietarilor de pensiuni.

Una din modalitățile de informare propuse este montarea de panouri bilingve, întrucât cei mai mulți dintre cei care practică acest tip de agrement agresiv cu mediul sunt străini.

Consiliul Județean va lua legătura şi cu autorități din alte judeţe, precum Sibiu, Braşov sau Hunedoara, pentru a obţine exemple de bună practică implementate deja în zonele montane de acolo.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI