"Limba română îți deschide uși, este o limbă care te înfiază și te integrează". Mesaje ale unor ambasadori acreditați în Franța, de Ziua Limbii Române

În ultima zi de vară calendaristică sărbătorim frumusețea Limbii Române. Iar anul acesta, dulcele grai românesc a primit urări tocmai din Franța, după ce ambasadorul nostru la Paris, Luca Niculescu, i-a invitat pe alți oficiali străini să înregistreze câte un mesaj în limba română.

31 August 2020, 08:38 (actualizat 31 August 2020, 22:55) |
Mesaje în limba română ale unor ambasadori acreditați la Paris
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Este o limbă care îți deschide uși, este o limbă care te înfiază și te integrează", spune, despre limba română, Ambasadorul Libanului în Franța,  Rami Adwan.

Fost diplomat în țara noastră, Ambasadorul Libanului povestește cum a participat la traducerea unui film libanez în limba română.

Amintiri în limba română are și ambasadorul Turkmenistanului la Paris, Shohrat Jumayev. Diplomatul a fost student în România și a învățat la Universitatea din Pitești.

Străin de limba română nu este nici ambasadorul Guatemalei în Franța, Francisco Gross Hernandez. Își amintește cu drag de primul discurs rostit în graiul nostru.

"Copiii mei au învățat mai bine româna decât spaniola, este o limbă tare apropiată de inima mea. Vă doresc tuturor o zi minunată a limbii române, să o învățați bine și să o puneți în practică așa cum trebuie!" - ne-a transmis diplomatul.

Potrivit legii, Ziua Limbii Române poate fi sărbătorită de către autorităţile publice din România şi de către reprezentanţele diplomatice din străinătate, inclusiv de Institutele Culturale ale României sau de alte instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific.

De asemenea, legea prevede ca în ziua de 31 august să fie arborat Drapelul României, iar Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot include în cadrul programelor lor manifestările dedicate acestei zile.

Ziua Limbii Române se sărbătoreşte în Republica Moldova începând din anul 1990.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI