Ligia Deca, despre bursele şcolare: Din informațiile pe care le-am primit de la Ministerul de Finanțe, toate sumele au fost virate

28 octombrie 2022, 14:44

 

“Miercurea aceasta am convocat în regim de videoconferință toți inspectorii generali, contabili șefi, tocmai pentru a realiza situația întârzierii burselor. Întârzierile apărute au fost cauzate fie de volum foarte mare de persoane înscrise, pentru verificarea eligibilității, fie de data organizării ședințelor pentru buget la autoritățile locale. Inspectoratele au solicitat școlilor situația exactă de execuție a bugetelor la data de 30 octombrie. Monitorizăm cu atenție situația, însă trebuie să înțelegem că acești bani nu trec pe la Ministerul Educației. Ei de la Ministerul Finanțelor, prin sume defalcate din TVA, au fost virați trezorierilor locale fiind pus la dispoziția unităților administrativ teritoriale pentru retragerea sumelor necesare în funcție de solicitări” a declarat ministrul.

Potrivit Ligiei Deca, sumele au fost deja virate

“Ministerul Finanțelor ne-a transmis situația cu sumele alocate, spunând că toate solicitările primite au fost onorate, trebuiau să fie și realizate.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite