Liga Campionilor la handbal feminin – Borussia Dortmund refuză să se deplaseze în Franța de teama coronavirusului. „Siguranţa şi sănătatea jucătoarelor noastre sunt prioritare”

Cazuri de coronavirus în handbal
Cazuri de coronavirus în handbal
12 martie 2021, 10:42

Jucătoarele de la Dortmund „nu vor evolua împotriva echipei Metz în Liga Campionilor, în optimile de finală, din cauza incertitudinii legate de apariţia unui nou caz Covid-19 în rândul adversarelor noastre”, a precizat clubul german, într-un comunicat dat publicităţii joi seara.

Meciurile tur-retur, prevăzute iniţial duminică 7 martie, la Dortmund, şi sâmbătă 13 martie, la Metz, au fost mutate la Nancy şi reprogramate pentru vineri şi duminică, din cauza restricţiilor de călătorie şi a obligaţiilor de carantină.

Handbalistele de la Metz s-au aflat în carantină la finele lunii februarie, după apariţia a doua cazuri pozitive în lotul francez, iar primele lor două meciuri din play-off-ul Ligii feminine au fost amânate. Un nou caz de infectare a fost depistat în cursul acestei săptămâni.

Clubul german a explicat că „incertitudinea privind posibilitatea ca jucătoarea respectivă să fi contaminat o altă coechipieră şi faptul că jucătoarele de la Borussia se vor afla în toată Europa săptămâna viitoare, pentru meciurile selecţionatelor lor, au fost motivele pentru luarea decizia de a nu disputa aceste optimi de finală”.

„Siguranţa şi sănătatea jucătoarelor noastre sunt prioritare”, a subliniat Borussia Dortmund, care consideră că o deplasare la Nancy pentru disputarea meciurilor respective ar fi „iresponsabilă”.

Federaţia Europeană de Handbal urmează să decidă acum soarta acestei confruntări. Pentru meciurile din faza grupelor care au fost amânate şi nu au mai putut fi reprogramate la timp, EHF a dat meci pierdut la masa verde echipei considerate responsabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă